וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

באניצה

הבאניצה הוא בורקס בולגרי גדול ממולא בבשר ותפוחי אדמה שיוצא חם ומלא בפריכות. אורלי פלאי ברונשטיין לוקחת אתכם למחוזות נפלאים של בולגריה שלא הכרתם.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

באניצה של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
באניצה של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • לתבנית בקוטר 22 ס"מ:
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו
  • שמן להברשה
  • למלית:
  • 1/4 כוס שמן (רגיל או זית לשיקולכם)
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 1 עגבנייה מגוררת
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 תפוח אדמה מבושל , מעוך לפירה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומזהיבים את הבצלים. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי פירור בכף עץ עד שהוא משנה גוון. מתבלים בעגבנייה, מלח ופלפל. מצננים, מוסיפים פירה ומערבבים.
  • 2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 3. ממלאים ואופים: מניחים 2 עלי פילו משומנים זה על זה לרוחב התבנית ועוד שניים לאורך ועוד שניים באלכסון כך ששוליהם של כל הדפים יוצרים מעין כוכב. עורמים את המלית על הפילו ומכסים בעוד שני עלים מקופלים וסוגרים השוליים עליהם.
  • 4. אופים 25 דקות או עד שהכל זהוב ופריך. מגישים חם או בטמפ' החדר.
  • 5. גיוונים ותיבולים אפשריים: פטרוזיליה קצוצה, כפית גדושה של בהרט, כוס חציל קלוי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully