וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קובה חאלבי

ז'ן זערור, השף של הבר-לאונג' "ביבלוס" של אנטואן לאחד בטיילת תל אביב עם מתכון נהדר לקובה חאלבי, כזה שמכינים כמעט בכל בית בסוריה.

מתכון מאת: מערכת וואלה

הכנת קובה עיראקי במרק סלק אדום. צילום: מתן שופן, מערכת וואלה!
הכנת קובה עיראקי במרק סלק אדום/צילום: מתן שופן

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 250 גרם בורגול
  • 250 גרם בשר טחון (חצי עגל וחצי כבש)
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 15 עלי בזיליקום קצוצים (ללא גבעולים)
  • מלח, פלפל לבן
  • כוסברה יבשה
  • בהרת
  • למילוי:
  • 150 גרם בשר כבש וטלה (מעורבבים חצי חצי) טחון גס (לבקש מהקצב)1 בצל לבן קצוץ
  • מעט שמן זית לטיגון
  • בהרת
  • צנובר
  • מלח, פלפל
  • כלים:
  • 1 קערת פלסטיק עמוקה וקעורה בקוטר של 10 ס"מ.
  • ניילון נצמד
  • מיקסר ביתי או מג'ימיקס עם להב פלסטיק

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים במיקסר את הבורגול והבשר עד לקבלת תערובת אחידה של בורגול ובשר עגל-כבש.
  • 2. מוסיפים את הבצל וממשיכים לערבב, תוך כדי הוספת התבלינים (בהרת, מלח, פלפל, כוסברה יבשה ובזיליקום).
  • 3. הכנת המילוי: במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את בשר הכבש. לאחר 2 דקות טיגון מוסיפים בהרת, צנוברים, מלח ופלפל, ומורידים מהאש.
  • 4. מניחים את התערובת במסננת רגילה ל-20 דקות כדי שתגיר נוזלים.
  • 5. עוטפים מבפנים את קערת הפלסטיק העגולה בניילון נצמד ומהדקים לדפנות שכבה דקה של תערובת הבורגול כבש.
  • 6. ממלאים את דפנות הבורגול-כבש במעט מהמילוי ומהדקים היטב.
  • 7. סוגרים בשכבה של בורגול-כבש את החלק העליון של הקערה ומהדקים שוב.
  • 8. מכניסים למקפיא לשעה לפחות.
  • 9. הופכים את הקערה על פיה ומורידים את הניילון הנצמד. מניחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.
  • 10. מומלץ להגיש חם עם טחינה טרייה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully