קובה חאלבי
ז'ן זערור, השף של הבר-לאונג' "ביבלוס" של אנטואן לאחד בטיילת תל אביב עם מתכון נהדר לקובה חאלבי, כזה שמכינים כמעט בכל בית בסוריה.
מצרכים
- ל-2 מנות:
- 250 גרם בורגול
- 250 גרם בשר טחון (חצי עגל וחצי כבש)
- 1 בצל לבן קצוץ
- 15 עלי בזיליקום קצוצים (ללא גבעולים)
- מלח, פלפל לבן
- כוסברה יבשה
- בהרת
- למילוי:
- 150 גרם בשר כבש וטלה (מעורבבים חצי חצי) טחון גס (לבקש מהקצב)1 בצל לבן קצוץ
- מעט שמן זית לטיגון
- בהרת
- צנובר
- מלח, פלפל
- כלים:
- 1 קערת פלסטיק עמוקה וקעורה בקוטר של 10 ס"מ.
- ניילון נצמד
- מיקסר ביתי או מג'ימיקס עם להב פלסטיק
אופן ההכנה
- 1. מערבבים במיקסר את הבורגול והבשר עד לקבלת תערובת אחידה של בורגול ובשר עגל-כבש.
- 2. מוסיפים את הבצל וממשיכים לערבב, תוך כדי הוספת התבלינים (בהרת, מלח, פלפל, כוסברה יבשה ובזיליקום).
- 3. הכנת המילוי: במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את בשר הכבש. לאחר 2 דקות טיגון מוסיפים בהרת, צנוברים, מלח ופלפל, ומורידים מהאש.
- 4. מניחים את התערובת במסננת רגילה ל-20 דקות כדי שתגיר נוזלים.
- 5. עוטפים מבפנים את קערת הפלסטיק העגולה בניילון נצמד ומהדקים לדפנות שכבה דקה של תערובת הבורגול כבש.
- 6. ממלאים את דפנות הבורגול-כבש במעט מהמילוי ומהדקים היטב.
- 7. סוגרים בשכבה של בורגול-כבש את החלק העליון של הקערה ומהדקים שוב.
- 8. מכניסים למקפיא לשעה לפחות.
- 9. הופכים את הקערה על פיה ומורידים את הניילון הנצמד. מניחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.
- 10. מומלץ להגיש חם עם טחינה טרייה.