סלק ממולא בתבלינים ורכז רימונים
השף עומר מילר ממסעדות "חדר אוכל" ו-"שולחן" שבתל אביב מצא בשוק הכרמל ערימה נהדרת של סלקים. משם הוא המשיך לקצב, קנה קצת תבלינים, והרים מכל אלה חגיגה אמיתית.
מצרכים
- ל-10 ממולאים:
- 10 סלקים בינוניים בגודל די אחיד
- למלית:
- 750 גרם בקר (צוואר או שפונדרה) טחון
- 2 ביצים
- 4 פרוסות לחם מושרות במים, סחוטות היטב וקצוצות
- 2 בצלים קצוצים
- 5 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2-1 פלפל אדום חריף קצוץ (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- לרוטב:
- 1/4 כוס שמן תירס
- 1 כפית גרגרי כמון
- 1 כפית גרגרי כוסברה
- 5 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 ליטר ציר עוף
- 1 כוס רכז רימונים
אופן ההכנה
- 1. קולפים את הסלקים ומרוקנים אותם בעזרת כף פריזיין, כך שיישארו דפנות יציבות ובעובי אחיד ופתח רחב למילוי. קוצצים את תוכנם ושומרים להכנת הרוטב.
- 2. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה וממלאים כל סלק כך שתיווצר כיפה.
- 3. מחממים שמן תירס בסיר רחב שיכול להכיל את כל הסלקים. מטגנים תבלינים יבשים עם ג'ינג'ר עד שעולה מהם ריח. מוסיפים את תוכן הסלקים למחבת יחד עם שום. מערבבים דקה-שתיים. מוסיפים סוכר, רכז רימונים וציר עוף. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
- 4. מסדרים את הסלקים הממולאים בסיר עם הרוטב בשכבה אחת. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשעה עד שהסלקים מתרככים. מדי פעם מרטיבים אותם ברוטב כדי ליצור זיגוג.
- 5. מגישים חם. המנה משתלבת היטב עם תוספת של מג'דרה, קוסקוס או אורז לבן.