- 1. קולפים את הסלקים ומרוקנים אותם בעזרת כף פריזיין, כך שיישארו דפנות יציבות ובעובי אחיד ופתח רחב למילוי. קוצצים את תוכנם ושומרים להכנת הרוטב.
-
- 2. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה וממלאים כל סלק כך שתיווצר כיפה.
-
- 3. מחממים שמן תירס בסיר רחב שיכול להכיל את כל הסלקים. מטגנים תבלינים יבשים עם ג'ינג'ר עד שעולה מהם ריח. מוסיפים את תוכן הסלקים למחבת יחד עם שום. מערבבים דקה-שתיים. מוסיפים סוכר, רכז רימונים וציר עוף. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
-
- 4. מסדרים את הסלקים הממולאים בסיר עם הרוטב בשכבה אחת. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשעה עד שהסלקים מתרככים. מדי פעם מרטיבים אותם ברוטב כדי ליצור זיגוג.
-
- 5. מגישים חם. המנה משתלבת היטב עם תוספת של מג'דרה, קוסקוס או אורז לבן.