פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      סלק ממולא בתבלינים ורכז רימונים

      השף עומר מילר ממסעדות "חדר אוכל" ו-"שולחן" שבתל אביב מצא בשוק הכרמל ערימה נהדרת של סלקים. משם הוא המשיך לקצב, קנה קצת תבלינים, והרים מכל אלה חגיגה אמיתית.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלק ממולא בשר (דן שצברג)
      סלק ממולא בשר (דן שצברג)

      מצרכים

      • ל-10 ממולאים:
      • 10 סלקים בינוניים בגודל די אחיד
      • למלית:
      • 750 גרם בקר (צוואר או שפונדרה) טחון
      • 2 ביצים
      • 4 פרוסות לחם מושרות במים, סחוטות היטב וקצוצות
      • 2 בצלים קצוצים
      • 5 שיני שום כתושות
      • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
      • 1/2-1 פלפל אדום חריף קצוץ (לא חובה)
      • מלח ופלפל שחור טחון טרי
      • לרוטב:
      • 1/4 כוס שמן תירס
      • 1 כפית גרגרי כמון
      • 1 כפית גרגרי כוסברה
      • 5 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
      • 3 שיני שום קצוצות
      • 1/4 כוס סוכר
      • 1/2 ליטר ציר עוף
      • 1 כוס רכז רימונים

      אופן ההכנה

      • 1. קולפים את הסלקים ומרוקנים אותם בעזרת כף פריזיין, כך שיישארו דפנות יציבות ובעובי אחיד ופתח רחב למילוי. קוצצים את תוכנם ושומרים להכנת הרוטב.
      • 2. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה וממלאים כל סלק כך שתיווצר כיפה.
      • 3. מחממים שמן תירס בסיר רחב שיכול להכיל את כל הסלקים. מטגנים תבלינים יבשים עם ג'ינג'ר עד שעולה מהם ריח. מוסיפים את תוכן הסלקים למחבת יחד עם שום. מערבבים דקה-שתיים. מוסיפים סוכר, רכז רימונים וציר עוף. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
      • 4. מסדרים את הסלקים הממולאים בסיר עם הרוטב בשכבה אחת. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשעה עד שהסלקים מתרככים. מדי פעם מרטיבים אותם ברוטב כדי ליצור זיגוג.
      • 5. מגישים חם. המנה משתלבת היטב עם תוספת של מג'דרה, קוסקוס או אורז לבן.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -