מתכונים חמים

סלק ממולא בתבלינים ורכז רימונים

השף עומר מילר ממסעדות "חדר אוכל" ו-"שולחן" שבתל אביב מצא בשוק הכרמל ערימה נהדרת של סלקים. משם הוא המשיך לקצב, קנה קצת תבלינים, והרים מכל אלה חגיגה אמיתית.

מתכון מאת: עומר מילר, .
  • קל להכנה

סלק ממולא בשר

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-10 ממולאים:
  • 10 סלקים בינוניים בגודל די אחיד
  • למלית:
  • 750 גרם בקר (צוואר או שפונדרה) טחון
  • 2 ביצים
  • 4 פרוסות לחם מושרות במים, סחוטות היטב וקצוצות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2-1 פלפל אדום חריף קצוץ (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן תירס
  • 1 כפית גרגרי כמון
  • 1 כפית גרגרי כוסברה
  • 5 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 ליטר ציר עוף
  • 1 כוס רכז רימונים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את הסלקים ומרוקנים אותם בעזרת כף פריזיין, כך שיישארו דפנות יציבות ובעובי אחיד ופתח רחב למילוי. קוצצים את תוכנם ושומרים להכנת הרוטב.
  • 2. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה וממלאים כל סלק כך שתיווצר כיפה.
  • 3. מחממים שמן תירס בסיר רחב שיכול להכיל את כל הסלקים. מטגנים תבלינים יבשים עם ג'ינג'ר עד שעולה מהם ריח. מוסיפים את תוכן הסלקים למחבת יחד עם שום. מערבבים דקה-שתיים. מוסיפים סוכר, רכז רימונים וציר עוף. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  • 4. מסדרים את הסלקים הממולאים בסיר עם הרוטב בשכבה אחת. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשעה עד שהסלקים מתרככים. מדי פעם מרטיבים אותם ברוטב כדי ליצור זיגוג.
  • 5. מגישים חם. המנה משתלבת היטב עם תוספת של מג'דרה, קוסקוס או אורז לבן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully