וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק סלק, עם קובה ובשר

ישנם כל מיני סוגי קובה ברחבי העולם, אבל ספק אם יש קובה יפה או טעים יותר מאשר הקובה סלק. הצבע האדום של הסלק יחד עם המתיקות והטעמים של הבשר הם פשוט תענוג נהדר.

מתכון מאת: מערכת וואלה

קובה סלק. רוני קדר
קובה סלק

מצרכים למתכון

  • לקובה:
  • 1/2 ק"ג סולת
  • מים
  • 1/2 ק"ג בשר בקר קצוץ ביד לפיסות קטנטנות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ
  • מלח
  • פלפל
  • בהרת
  • למרק:
  • מעט שמן
  • 4 סלקים יפים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 עגבנייה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/4 ק"ג בשר בקר עם מעט שומן חתוך לקוביות
  • מעט רסק עגבניות
  • לימון
  • סוכר
  • מרק עוף
  • פלפל אנגלי
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבצק: מוסיפים לסולת מים לאט לאט (בערך כוס-כוס וחצי), עד שהבצק מגיע למרקם של פלסטלינה. מקררים במקרר כ-30 דקות.
  • 2. להכנת המרק: מטגנים את הבשר עד שמאדים. מוציאים ומניחים בקערה נפרדת.
  • 3. מטגנים את הבצל הקצוץ. מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות, תבלינים, סלק ואת המרק עד למילוי הסיר. מרתיחים, מנמיכים את האש ומוסיפים את הבשר. מבשלים כשעה. מוסיפים לימון וסוכר ומתקנים תיבול.
  • 4. להכנת הקובה: מערבבים את הבשר הקצוץ עם הפטרוזיליה, הבצל , מעט שמן, מלח, פלפל ובהרת. מכינים מבצק הסולת כדורים, וממלאים אותם בתערובת - חשוב שהבצק יהיה דק ככל האפשר.
  • 5. מוסיפים את הקובה למרק ומבשלים כשעה-שעה וחצי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully