כרובית במילוי בשר
רות אוליבר עם מתכון לכרובית המסתירה בתוכה בשר בקר מענג. אם גם תשקיעו ברוטב ההדרים הנלווה, צפויה לכם הפתעה מענגת. פשוט לא תאמינו כמה זה טעים.
מצרכים
- ל6-8 מנות:
- 1 כרובית מופרדת לפרחים גדולים
- למלית:
- 300 גרם בשר עוף/בקר טחון
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 2 שיני שום כתושות
- 2 סנטימטר שורש ג'ינג'ר מרוסק
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 ביצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- לטיגון:
- קמח
- ביצה
- פירורי לחם
- שמן לטיגון עמוק
- לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית כורכום
- 2 כפות דבש
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כוס מיץ תפוזים
- מלח
- 1/4 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה
- 1. מסירים לפירחי כרובית את הרגלים (בדיוק כמו לפטריות) בעזרת סכין.
- 2. שמים את הבשר בקערה. מוסיפים את יתר חומרי המילוי ומערבבים היטב.
- 3. לממלאים את הכרובית: בצד בו הסרנו את הרגל מניחים חופן מהמלית ומצמידים אל הכרובית. מעצבים לצורת כדור.
- 4. מגלגלים בקמח לאחר מכאן בביצה ולבסוף בפירורי הלחם ומטגנים בשמן חם עד שהכדורים זהובים מכל הצדדים.
- 5. בשלב זה ניתן להגיש עם רוטב טחינה וסלט. במידה ורוצים להפוך לתבשיל, מכינים רוטב: מחממים שמן מוסיפים שום, תבלינים, מיץ תפוזים, לימון ודבש. מביאים לרתיחה.
- 6. מכניסים פנימה את הכרובית. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15 דקות.
- 7. מסירים את הכיסוי ומבשלים עוד 10 דקות, (אחת לכמה דקות מנענעים את הסיר, לא מערבבים) מגישים חם.