פילה בקר במילוי שקדי עגל
אם אתם מחפשים מתכון חגיגי במיוחד לקראת ליל הסדר, השף שאול בן אדרת ממסעדת "קימל" סוגר לכם פינה: פילה בקר מרשים במיוחד, במילוי שקדי עגל, עטוף ברוטב של יין אדום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 נתחים של פילה בקר נקי במשקל 100 גרם כל אחד
- 200 גרם קוביות שקדי עגל
- 1 כף שמן זית
- ענף טימין
- מלח ופלפל
- רוטב יין אדום:
- 1/2 בקבוק יין אדום
- 1 כוס ציר בקר
- 2 כפות סילאן
- ענף רוזמרין
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. בסיר קטן מצמצמים כל מרכיבי הרוטב במחבת כ-15 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.
- 2. במחבת עם כף שמן זית צורבים שקדי עגל, מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.
- 3. עם סכין חדה, פוערים חור בקוטר 1 ס"מ באמצע לאורכו של נתח הפילה, וממלאים בקוביות שקדי העגל.
- 4. במחבת עם כף שמן זית, סוגרים ומשחימים את נתח הפילה. מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות לכ- 5 דקות.
- 5. מגישים עם רוטב יין אדום.