חריימה ביתי עם המון פפריקה
אבי ביטון, השף של מסעדת "אדורה" הנהדרת שבתל אביב, עם הגרסה שלו לחריימה הביתי. הסוד שלו? חלקים רבים של הדג שמשתתפים בחגיגה, וכמובן, הרבה פפריקה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג דגים (בורי ואם רוצים משדרגים עם לוקוס): ראש, פרוסות גוף וזנב (3-5 פרוסות מהדג, בהתאם לגודלו)
- ראש שום קלוף וקצוץ
- 2 כפות פפריקה חריפה: אפשר יותר למי שאוהב יותר חריף
- 5 כפות פפריקה מתוקה
- כפית כמון
- כפית מלח
- 2 כפות רסק עגבניות
- כפית קימל טחון
- 3/4 כוס שמן קנולה
- 1 לימון
- מים
אופן ההכנה
- 1. מנקים את הדג וממליחים אותו היטב. קוצצים את שיני השום ומזהיבים בשמן חם.
- 2. מנמיכים את האש, מוסיפים את הפפריקה האדומה והחריפה ומטגנים כדקה. מוסיפים את הרסק.
- 3. בוחשים מספר שניות. מוסיפים את התבלינים ו-4 כוסות מים.
- מניחים את הדג כשהמים מכסים אותו עד כדי שלושה רבעים ממנו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה.
- 4. מתקנים תיבול ומגישים לצד פרוסות לחם לבן או חלה מתוקה.