חריימה טריפוליטאי חגיגי
אילונה חכמון-שאוליאן מציגה את הגרסה המשפחתית לדגים ברוטב אדום, בדיוק כפי שהיו מכינים ברחובות טריפולי- עם המון תיבול, שמן וחריפות מתקתקה.
חריימה טריפוליטאי (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- ל-6 מנות:
- ראש שום כתוש
- 4 כפות שמן זית איכותי
- 2 כוסות מים
- 3 כפות גדושות של רסק % 28
- כף פפריקה אדומה מתוקה
- 2 כפות פפריקה חריפה (אפשרי פלפל צ'ומה)
- כפית קימל טחון
- כפית כמון טחון
- מלח לפי טעם
- 6 חתיכות דג ים / לוקוס (אפשר להשתמש בדג אחר אבל הטעם יוצא שונה)
- 1. בסיר רחב ונמוך מערבבים שמן, שום, הרסק, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה/פלפל צ'ומה ו-2 כוסות מים. מביאים לרתיחה.
- 2. לאחר שהרוטב רתח, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים עוד רבע שעה עד להסמכה של הרוטב. מידי פעם מערבבים ומוודאים שהרוטב לא נדבק בתחתית הסיר. במידה והרוטב נדבק יש להוסיף כרבע כוס מים.
- 3. לאחר כ-20 דקות מוסיפים את הכמון והקימל ומערבבים. מוסיפים את הדג ומניחים אותו בסיר בשכבה אחת.
- 4. הרוטב אמור לכסות את הדג. במידה וחסרים מים יש להוסיף בזהירות לפני שלב הכנסת הדגים.
- 5. מבשלים עוד 20 דקות ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה