חריימה עם רוטב טריפוליטאי מסורתי
כשרוצים להרגיש שוב כמו בארוחות שישי של פעם, או כשמוצאים דג לוקוס יפה בשוק. המתכון באדיבות חברת שמן "עץ הזית", השף שי עשהאל וד"ר שקשוקה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 דג לוקוס
- 1 כוס שמן קנולה "עץ הזית"
- 5 שיני שום פרוסות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה (אפשר פחות)
- 1.5 כפות רסק עגבניות
- מלח לפי הטעם
- 1.5 כפיות כמון
- 1 כפית כראוויה (קימל)
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן, מנמיכים את האש, מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות.
- 2. מוסיפים 1 כוס מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את רסק העגבניות, מלח, כמון וכראוויה. מערבבים, מוסיפים ¼ כוס מים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
- 3. פורסים את הדג ומכניסים לסיר כשהרוטב מכסה את פרוסות הדג. מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות, מדי פעם מערבבים בעדינות.
- 4. להגשה: שמים בצלחת עמוקה מעט מרק, פרוסת דג ולידם רבע לימון ומלח גס.