חריימה טריפוליטאי אסלית
במשפחה שלנו כל ארוחת שבת חייבת להיפתח במנת חריימה. המהדרין פותחים את בוקר שבת עם הרוטב שנותר, ליד החביתה. הפלפל צ'ומה הוא רסק פלפל-שום חריף.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- לפלפל צ'ומה:
- 1 ראש שום
- 2 כפות גדושות פלפל אדום חריף (פלפלת חריפה)
- ½ כפית מלח
- לחריימה:
- 6 פרוסות רוחב של דג בשרני (מומלץ לוקוס, דניס או אינטיאס)
- ½ כוס שמן
- 1 קופסא קטנה רסק עגבניות
- 1 כוס מים
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כרוויה (קימל טחון)
אופן ההכנה
- 1. מכינים פלפל צ'ומה: כותשים יחד שום, פלפל חריף ומלח במכתש ועלי (או במעבד מזון) עד לקבלת משחה.
- 2. מכינים את החריימה: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים קצרות את הפלפל צ'ומה. מוסיפים רסק עגבניות ומים מאדים, עד שכמות הנוזלים מצטמצמת.
- 3. מוסיפים דגים ומים לכיסוי הדגים. מבשלים 15 דקות בסיר מכוסה. מוסיפים כמון וכרוויה, מערבבים בעדינות, מכסים את הסיר ומכבים את הלהבה. ממתינים 2 דקות ומגישים.