פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קארי גפילטע פיש

      מה קורה כשראש השנה המסורתי פוגש במטבח ההודי? אורלי פלאי בורשטיין מראה איך ניתן לשדרג את הגפילטע פיש שנשאר אחרי ארוחת החג לתבשיל אסיאתי מופלא.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      גפילטע קארי של אורלי לסוגת (אפיק גבאי)
      גפילטע קארי של אורלי לסוגת (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 8-4 קציצות גפילטע פיש
      • 2 כפות שמן
      • 1 בצל סגול קטן פרוס
      • פרחי כרובית מפורקים מכרובית קטנה
      • 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
      • 1 פחית חלב קוקוס
      • 1 כפית מחית קארי אדומה (או יותר)
      • סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
      • 1 כוס אפונה מהקפאה
      • 1 עגבניה חתוכה לקוביות גדולות
      • 3 גבעולי בזיליקום
      • להגשה:
      • אורז לבן
      • עלי כוסברה ובזיליקום טריים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים שמן בסיר רחב ונמוך. מאדים את הבצל 3 דקות, מוסיפים כרובית ובטטה, ומאדים עוד 3 דקות לריכוך ראשוני של הירקות הקשים.
      • 2. מערבבים את מחית הקארי עם מעט חלב קוקוס, מוסיפים לסיר, וכשהקארי נפתח, מוסיפים עוד חלב קוקוס, מכסים ומבשלים 10 דקות על אש בינונית-נמוכה, עד שהירקות רכים.
      • 3. מוסיפים פטריות, אפונה, עגבניה ובזיליקום. מערבבים ומוסיפים את קציצות הדג. מבשלים יחד 5 דקות עד שהקציצות חמות.
      • 4. מגישים עם אורז וכוסברה טרייה מעל.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -