קארי גפילטע פיש
מה קורה כשראש השנה המסורתי פוגש במטבח ההודי? אורלי פלאי בורשטיין מראה איך ניתן לשדרג את הגפילטע פיש שנשאר אחרי ארוחת החג לתבשיל אסיאתי מופלא.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 8-4 קציצות גפילטע פיש
- 2 כפות שמן
- 1 בצל סגול קטן פרוס
- פרחי כרובית מפורקים מכרובית קטנה
- 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
- 1 פחית חלב קוקוס
- 1 כפית מחית קארי אדומה (או יותר)
- סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
- 1 כוס אפונה מהקפאה
- 1 עגבניה חתוכה לקוביות גדולות
- 3 גבעולי בזיליקום
- להגשה:
- אורז לבן
- עלי כוסברה ובזיליקום טריים
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן בסיר רחב ונמוך. מאדים את הבצל 3 דקות, מוסיפים כרובית ובטטה, ומאדים עוד 3 דקות לריכוך ראשוני של הירקות הקשים.
- 2. מערבבים את מחית הקארי עם מעט חלב קוקוס, מוסיפים לסיר, וכשהקארי נפתח, מוסיפים עוד חלב קוקוס, מכסים ומבשלים 10 דקות על אש בינונית-נמוכה, עד שהירקות רכים.
- 3. מוסיפים פטריות, אפונה, עגבניה ובזיליקום. מערבבים ומוסיפים את קציצות הדג. מבשלים יחד 5 דקות עד שהקציצות חמות.
- 4. מגישים עם אורז וכוסברה טרייה מעל.