קארי גפילטע פיש

מה קורה כשראש השנה המסורתי פוגש במטבח ההודי? אורלי פלאי בורשטיין מראה איך ניתן לשדרג את הגפילטע פיש שנשאר אחרי ארוחת החג לתבשיל אסיאתי מופלא.

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
גפילטע קארי של אורלי לסוגת. אפיק גבאי
גפילטע קארי של אורלי לסוגת

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 8-4 קציצות גפילטע פיש
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל סגול קטן פרוס
  • פרחי כרובית מפורקים מכרובית קטנה
  • 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 1 כפית מחית קארי אדומה (או יותר)
  • סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1 כוס אפונה מהקפאה
  • 1 עגבניה חתוכה לקוביות גדולות
  • 3 גבעולי בזיליקום
  • להגשה:
  • אורז לבן
  • עלי כוסברה ובזיליקום טריים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן בסיר רחב ונמוך. מאדים את הבצל 3 דקות, מוסיפים כרובית ובטטה, ומאדים עוד 3 דקות לריכוך ראשוני של הירקות הקשים.
  • 2. מערבבים את מחית הקארי עם מעט חלב קוקוס, מוסיפים לסיר, וכשהקארי נפתח, מוסיפים עוד חלב קוקוס, מכסים ומבשלים 10 דקות על אש בינונית-נמוכה, עד שהירקות רכים.
  • 3. מוסיפים פטריות, אפונה, עגבניה ובזיליקום. מערבבים ומוסיפים את קציצות הדג. מבשלים יחד 5 דקות עד שהקציצות חמות.
  • 4. מגישים עם אורז וכוסברה טרייה מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully