וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גפילטע פיש חגיגי ומסורתי

במיוחד לכבוד חג הפסח ההולך וקרב, השף חיים שלו ממסעדת "השקד" שבתל אביב, מראה כיצד הוא מכין למשפחתו גפילטע פיש מסורתי לארוחה החגיגית.

מתכון מאת: חיים שלו, מערכת וואלה!

גפילטע פיש. ShutterStock, ShutterStock
גפילטע פיש חגיגי/ShutterStock

מצרכים למתכון

    • 1ק״גדג קרפיון
    • 4ביצים
    • 2גזרים
    • 2בצלים
    • ½כוסקמח מצה
    • 2כפיותמלח
    • ½כפיתפלפל לבן
    • 4כפותסוכר
    • 4ליטריםמים

אופן ההכנה

איך מכינים גפילטע פיש חגיגי ומסורתי?

  • 1
    מבשלים שתי ביצים עד שהן נהיות קשות.
  • 2
    טוחנים את הדג עם הביצים הקשות והבצל. לעיסה מוסיפים את שתי הביצים הנוספות, חצי כוס קמח מצה, מעט פלפל לבן, שתי כפות סוכר ו-1/4 כפית מלח.
  • 3
    מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. מרתיחים בסיר 4 ליטר מים ופורסים לתוך המים טבעות בצל וגזר. מוסיפים כפית מלח, שתי כפות סוכר ו-1/4 כפית פלפל לבן.
  • 4
    מערבבים תוך כדי הרתחה. מכינים קציצות מהעיסה ושמים במים. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה. מקררים מעט ומניחים בצד.
  • 5
    יוצקים מעט מהציר שנוצר מהדגים ויוצקים על הקציצות. על כל קציצה שמים טבעת גזר מבושלת. מצננים במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully