פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גפילטע פיש חגיגי ומסורתי

      במיוחד לכבוד חג הפסח ההולך וקרב, השף חיים שלו ממסעדת "השקד" שבתל אביב, מראה כיצד הוא מכין למשפחתו גפילטע פיש מסורתי לארוחה החגיגית.

      4 מדרגים / 3.43 כוכבים

      גפילטע פיש (נמרוד סונדרס)
      גפילטע פיש (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 1 קילו קרפיון
      • 4 ביצים
      • 2 גזרים
      • 2 בצל
      • ½ כוס קמח מצה
      • 2 כפיות מלח
      • ½ כפית פלפל לבן
      • 4 כפות סוכר
      • 4 ליטר מים

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים שתי ביצים עד שהן נהיות קשות.
      • 2. טוחנים את הדג עם הביצים הקשות והבצל. לעיסה מוסיפים שתי ביצים, חצי כוס קמח מצה, מעט פלפל לבן, שתי כפות סוכר ו-1/4- כפית מלח.
      • 3. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. מרתיחים בסיר 4 ליטר מים ופורסים לתוך המים טבעות בצל וגזר. מוסיפים כפית מלח, שתי כפות סוכר ו-1/4 כפית פלפל לבן.
      • 4. מערבבים תוך כדי הרתחה. מכינים קציצות מהעיסה ושמים במים. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה. מקררים מעט ומניחים בצד.
      • 5. יוצקים מעט מהציר שנוצר מהדגים ויוצקים על הקציצות. על כל קציצה שמים טבעת גזר מבושלת. מצננים במקרר.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -