גפילטע פיש חגיגי ומסורתי

במיוחד לכבוד חג הפסח ההולך וקרב, השף חיים שלו ממסעדת "השקד" שבתל אביב, מראה כיצד הוא מכין למשפחתו גפילטע פיש מסורתי לארוחה החגיגית.

מתכון מאת: חיים שלו, מערכת וואלה!
גפילטע פיש. ShutterStock, ShutterStock
גפילטע פיש חגיגי(צילום: ShutterStock)

מצרכים

    • 1 ק״גדג קרפיון
    • 4 ביצים
    • 2 גזרים
    • 2 בצלים
    • ½ כוסקמח מצה
    • 2 כפיותמלח
    • ½ כפיתפלפל לבן
    • 4 כפותסוכר
    • 4 ליטריםמים

אופן ההכנה

איך מכינים גפילטע פיש חגיגי ומסורתי?

  • 1מבשלים שתי ביצים עד שהן נהיות קשות.
  • 2טוחנים את הדג עם הביצים הקשות והבצל. לעיסה מוסיפים את שתי הביצים הנוספות, חצי כוס קמח מצה, מעט פלפל לבן, שתי כפות סוכר ו-1/4 כפית מלח.
  • 3מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. מרתיחים בסיר 4 ליטר מים ופורסים לתוך המים טבעות בצל וגזר. מוסיפים כפית מלח, שתי כפות סוכר ו-1/4 כפית פלפל לבן.
  • 4מערבבים תוך כדי הרתחה. מכינים קציצות מהעיסה ושמים במים. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה. מקררים מעט ומניחים בצד.
  • 5יוצקים מעט מהציר שנוצר מהדגים ויוצקים על הקציצות. על כל קציצה שמים טבעת גזר מבושלת. מצננים במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully