גפילטע פיש חגיגי ומסורתי
במיוחד לכבוד חג הפסח ההולך וקרב, השף חיים שלו ממסעדת "השקד" שבתל אביב, מראה כיצד הוא מכין למשפחתו גפילטע פיש מסורתי לארוחה החגיגית.
גפילטע פיש חגיגי (צילום: ShutterStock, ShutterStock)
מחשבון המרות
- 1 ק״גדג קרפיון
- 4 ביצים
- 2 גזרים
- 2 בצלים
- ½ כוסקמח מצה
- 2 כפיותמלח
- ½ כפיתפלפל לבן
- 4 כפותסוכר
- 4 ליטריםמים
איך מכינים גפילטע פיש חגיגי ומסורתי?
- 1מבשלים שתי ביצים עד שהן נהיות קשות.
- 2טוחנים את הדג עם הביצים הקשות והבצל. לעיסה מוסיפים את שתי הביצים הנוספות, חצי כוס קמח מצה, מעט פלפל לבן, שתי כפות סוכר ו-1/4- כפית מלח.
- 3מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. מרתיחים בסיר 4 ליטר מים ופורסים לתוך המים טבעות בצל וגזר. מוסיפים כפית מלח, שתי כפות סוכר ו-1/4 כפית פלפל לבן.
- 4מערבבים תוך כדי הרתחה. מכינים קציצות מהעיסה ושמים במים. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה. מקררים מעט ומניחים בצד.
- 5יוצקים מעט מהציר שנוצר מהדגים ויוצקים על הקציצות. על כל קציצה שמים טבעת גזר מבושלת. מצננים במקרר.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה