גפילטע פיש חגיגי ומסורתי
במיוחד לכבוד חג הפסח ההולך וקרב, השף חיים שלו ממסעדת "השקד" שבתל אביב, מראה כיצד הוא מכין למשפחתו גפילטע פיש מסורתי לארוחה החגיגית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1ק״גדג קרפיון
 - 4ביצים
 - 2גזרים
 - 2בצלים
 - ½כוסקמח מצה
 - 2כפיותמלח
 - ½כפיתפלפל לבן
 - 4כפותסוכר
 - 4ליטריםמים
 
- מחשבון המרות
 
אופן ההכנה
איך מכינים גפילטע פיש חגיגי ומסורתי?
- 1מבשלים שתי ביצים עד שהן נהיות קשות.
 - 2טוחנים את הדג עם הביצים הקשות והבצל. לעיסה מוסיפים את שתי הביצים הנוספות, חצי כוס קמח מצה, מעט פלפל לבן, שתי כפות סוכר ו-1/4 כפית מלח.
 - 3מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. מרתיחים בסיר 4 ליטר מים ופורסים לתוך המים טבעות בצל וגזר. מוסיפים כפית מלח, שתי כפות סוכר ו-1/4 כפית פלפל לבן.
 - 4מערבבים תוך כדי הרתחה. מכינים קציצות מהעיסה ושמים במים. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה. מקררים מעט ומניחים בצד.
 - 5יוצקים מעט מהציר שנוצר מהדגים ויוצקים על הקציצות. על כל קציצה שמים טבעת גזר מבושלת. מצננים במקרר.
 
