גפילטע פיש חגיגי ומסורתי
במיוחד לכבוד חג הפסח ההולך וקרב, השף חיים שלו ממסעדת "השקד" שבתל אביב, מראה כיצד הוא מכין למשפחתו גפילטע פיש מסורתי לארוחה החגיגית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1ק״גדג קרפיון
- 4ביצים
- 2גזרים
- 2בצלים
- ½כוסקמח מצה
- 2כפיותמלח
- ½כפיתפלפל לבן
- 4כפותסוכר
- 4ליטריםמים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים גפילטע פיש חגיגי ומסורתי?
- 1מבשלים שתי ביצים עד שהן נהיות קשות.
- 2טוחנים את הדג עם הביצים הקשות והבצל. לעיסה מוסיפים את שתי הביצים הנוספות, חצי כוס קמח מצה, מעט פלפל לבן, שתי כפות סוכר ו-1/4 כפית מלח.
- 3מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. מרתיחים בסיר 4 ליטר מים ופורסים לתוך המים טבעות בצל וגזר. מוסיפים כפית מלח, שתי כפות סוכר ו-1/4 כפית פלפל לבן.
- 4מערבבים תוך כדי הרתחה. מכינים קציצות מהעיסה ושמים במים. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה. מקררים מעט ומניחים בצד.
- 5יוצקים מעט מהציר שנוצר מהדגים ויוצקים על הקציצות. על כל קציצה שמים טבעת גזר מבושלת. מצננים במקרר.