כריך קציצות דגים
מיכל אפשטיין מקפיטריה EATS שבבית חנה בתל אביב הכינה לנו סעודת פיקניק מושלמת עם קציצות דגים וצזיקי שאפשר לארוז בלחמניית חלה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: 25 קציצות
- לחמניות חלה רכות
- לקציצות:
- 500 גרם דג בורי קצוץ
- 1 כוס פטרוזיליה
- 1 כוס כוסברה
- 1/3 כוס נענע
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 1/2 כוס בצל סגול קצוץ
- 50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- מלח
- פלפל לבן
- לצזיקי:
- 2 גביעים של שמנת חמוצה
- 2 מלפפונים קצוצים
- 2 כפות נענע קצוצה
- 1 כפית שום כתוש
- מיץ לימון
- מלח לפי הטעם
- לסלט:
- חצי צרור עלי נענע קצוצים
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל סגול פרוס דק
- מעט פלפל ירוק חריף
- בשמן זית
- מיץ לימון
- מלח
אופן ההכנה
- 1. הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ויוצרים קציצות.
- 2. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, צורבים את הקציצות על מחבת משני הצדדים להשחמה ולאחר מכן, מכניסים לתנור ל-6 דקות בחום של 180מעלות.
- 3. הצזיקי: מערבבים את המרכיבים ביחד ומתקנים תיבול.
- 4. הסלט רענן: בקערה מערבבים את כל המרכיבים, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- 5. הרכבת הסנדביץ': מורחים לחמנית חלה בנדיבות מהצזיקי, מסדרים את הקציצות לפי גודל הלחמניה, מעל מניחים את הסלט, סוגרים ואורזים.