- 1. מבשלים את הירקות בסיר עם מי מלח כחצי שעה או עד שגם תפוח האדמה מתרכך.
-
- 2. מסננים היטב כדי להיפטר מנוזלים ומיד מועכים במזלג ומתבלים את המחית בעודה חמה, כך הטעם נתפס הרבה יותר טוב. אם משתמשים בפלפל צ'ומה ביתית יכול להיות שלא תזדקקו לכל התבלינים, הכי טוב לתבל ולטעום תוך כדי תנועה.
-
- 3. שומרים בקופסה אטומה במקרר.
-
- 4. מתכון בונוס - פלפל צ'ומה של מזל: מערבבים בצנצנת 100 גרם פפריקה מתוקה (שטוחנים לבד או טריה מחנות התבלינים), 2 כפות גדושות שום טרי קצוץ דק-דק, 1 כף זרעי כמון טחונים, 1/2 כף פלפל שחור גרוס, 1/2 כף פלפל שאטה גרוס, 2 כפיות מלח, 1/2 כף זרעי קימל (כרוויה) טחונים, 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי וכוס אחת של שמן.