וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ממרח צ'רשי לסנדביץ' טוניסאי

המחית הכתומה והמתובלת הזו הידועה כצ'רשי היא אבן יסוד במטבח הטריפוליטאי המפואר. בלעדיה פשוט לא מתחילים למלא את הסנדביץ' הנפלא הזה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

סנדביץ' טוניסאי. נמרוד סונדרס
סנדביץ' טוניסאי

מצרכים למתכון

  • ל-500 גרם:
  • 1 כוס קוביות דלעת
  • 1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות
  • 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך
  • 1 כף פלפל צ'ומה (קנוי או ביתי – מתכון מיד)
  • 1 כף מחית לימון כבוש
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 כפית זרעי קימל (כרוויה) טחונים
  • 1 כפית זרעי כמון טחונים
  • מלח
  • 3-2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הירקות בסיר עם מי מלח כחצי שעה או עד שגם תפוח האדמה מתרכך.
  • 2. מסננים היטב כדי להיפטר מנוזלים ומיד מועכים במזלג ומתבלים את המחית בעודה חמה, כך הטעם נתפס הרבה יותר טוב. אם משתמשים בפלפל צ'ומה ביתית יכול להיות שלא תזדקקו לכל התבלינים, הכי טוב לתבל ולטעום תוך כדי תנועה.
  • 3. שומרים בקופסה אטומה במקרר.
  • 4. מתכון בונוס - פלפל צ'ומה של מזל: מערבבים בצנצנת 100 גרם פפריקה מתוקה (שטוחנים לבד או טריה מחנות התבלינים), 2 כפות גדושות שום טרי קצוץ דק-דק, 1 כף זרעי כמון טחונים, 1/2 כף פלפל שחור גרוס, 1/2 כף פלפל שאטה גרוס, 2 כפיות מלח, 1/2 כף זרעי קימל (כרוויה) טחונים, 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי וכוס אחת של שמן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully