הברוסקטה של אבי ביטון
אבי ביטון, השף של מסעדת "אדורה" שבתל אביב, מגיש לכם ברוסקטה ים תיכונית ייחודית עם ארטישוק, אנשובי, אגוזים קלויים ופרמז'ן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- כוס תחתיות ארטישוק חלוטות וחתוכות לקוביות קטנות
- 2 עגבניות קלופות וללא גרעינים חתוכות לקוביות קטנות
- 10 זיתי קלמטה מגולענים
- 3 פילטים של אנשובי
- חופן אגוזים קלויים קצוצים
- מיץ מלימון אחד
- שמן זית
- מלח, פלפל
- להגשה:
- בגט
- גילופי פרמז'ן
אופן ההכנה
- 1. מעבירים לקערה את קוביות לבבות הארטישוק החלוטים (אפשר בהחלט להשתמש בלבבות קפואים ומוכנים מראש) ביחד עם שאר המרכיבים: עגבניות, אגוזים, אנשובי, זיתים מגולענים, מלח ופלפל שחור גרוס. חשוב מאוד לא להגזים עם המלח שכן האנשובי מלוח גם ככה.
- 2. מתבלים עם מיץ לימון ושמן זית, ומערבבים היטב.
- 3. פורסים את הבגט לפרוסות, ומזלפים עליהן שמן זית. מחממים מחבת וקולים בה את הפרוסות עד השחמה.
- 4. מניחים את הפרוסות בצלחת, מסדרים מעליהן ערימה נאה של הסלט ומגלפים מעל פרמז'ן. מומלץ להגיש לצד כוס יין צונן.