מתכונים חמים

ארטישוק ממולא גבינות

מחפשים מנה ים תיכונית מושלמת? פליס גלזר לוקחת לבבות ארטישוק טעימים, ממלאת אותם בתערובת של גבינה, בצל ובזיל, ומוסיפה צנוברים ולבבות דקל טעימים.

מתכון מאת: פליס גלזר ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

תחתיות ארטישוק ממולאות

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-12 יחידות:
  • 1/2 1 חבילות תחתיות ארטישוק קפואים
  • 1 חבילה גבינת שמנת לייט 5% - 200 גרם
  • 1 שן שום גדולה כתושה
  • 1 כף מכל אחד: בצל אדום קצוץ דק, בצל ירוק קצוץ דק, בזיליקום טרי קצוץ דק
  • עלים מגבעול אחד קטן טימין, או קורט אורגנו יבש
  • 1/4 כוס לבבות דקל (משומר ופרוס) חתוכות לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס צנוברים, מחולק
  • 1/2 4 כפות פרמזן, רצוי איטלקי, מגוררת גס
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את תחתיות הארטישוק לפני ההוראות על גבי האריזה (אפשר להכין במיקרוגל או להרתיח על הכיריים). שוטפים במים קרים מאד ומסננים היטב.
  • 2. מילוי: בקערה בינונית מערבבים גבינת שמנת, שום, בצל אדום, בצל ירוק, בזיליקום, טימין, לבבות דקל, 2 כפות מהצנוברים ו-3 כפות מגבינת הפרמזן. ממלאים כל תחתית ארטישוק בכף גדושה מהמילוי. מפזרים למעלה את יתרת הפרמזן והצנוברים. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס לקישוט.
  • 3. אופים בתנור או טוסטר אובן מחומם מראש ל-160-17 מעלות כ-15-18 דקות או עד שהמילוי יציב ומתחיל להשחים. מגישים חמימים או בטמפרטורת החדר.
  • 4. טיפים לשאריות חומר הגלם: כל חבילת תחתיות ארטישוק קפואות מכילה כ-8 יחידות. את 1/2 החבילה שנותרת אפשר לבשל לפי ההוראות על גבי האריזה (או באותה עת של בישול יתר התחתיות) ולהוסיף למרינדה של שמן זית, שום וחומץ בלסמי ולהשתמש למחרת לפסטה, פיצה או סלט.
  • 5. את יתרת פרוסות לבבות הדקל אפשר להוסיף גם לפסטה או לסלט.
  • 6. אם נותר מהמילוי, תמרחו אותו על טוסט חם!

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully