
תחתיות ארטישוק ממולאות (נמרוד סונדרס)
- ל-12 יחידות:
- 1/2 1 חבילות תחתיות ארטישוק קפואים
- 1 חבילה גבינת שמנת לייט 5% - 200 גרם
- 1 שן שום גדולה כתושה
- 1 כף מכל אחד: בצל אדום קצוץ דק, בצל ירוק קצוץ דק, בזיליקום טרי קצוץ דק
- עלים מגבעול אחד קטן טימין, או קורט אורגנו יבש
- 1/4 כוס לבבות דקל (משומר ופרוס) חתוכות לקוביות קטנות
- 1/4 כוס צנוברים, מחולק
- 1/2 4 כפות פרמזן, רצוי איטלקי, מגוררת גס
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 1. מכינים את תחתיות הארטישוק לפני ההוראות על גבי האריזה (אפשר להכין במיקרוגל או להרתיח על הכיריים). שוטפים במים קרים מאד ומסננים היטב.
- 2. מילוי: בקערה בינונית מערבבים גבינת שמנת, שום, בצל אדום, בצל ירוק, בזיליקום, טימין, לבבות דקל, 2 כפות מהצנוברים ו-3 כפות מגבינת הפרמזן. ממלאים כל תחתית ארטישוק בכף גדושה מהמילוי. מפזרים למעלה את יתרת הפרמזן והצנוברים. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס לקישוט.
- 3. אופים בתנור או טוסטר אובן מחומם מראש ל-160-17 מעלות כ-15-18 דקות או עד שהמילוי יציב ומתחיל להשחים. מגישים חמימים או בטמפרטורת החדר.
- 4. טיפים לשאריות חומר הגלם: כל חבילת תחתיות ארטישוק קפואות מכילה כ-8 יחידות. את 1/2 החבילה שנותרת אפשר לבשל לפי ההוראות על גבי האריזה (או באותה עת של בישול יתר התחתיות) ולהוסיף למרינדה של שמן זית, שום וחומץ בלסמי ולהשתמש למחרת לפסטה, פיצה או סלט.
- 5. את יתרת פרוסות לבבות הדקל אפשר להוסיף גם לפסטה או לסלט.
- 6. אם נותר מהמילוי, תמרחו אותו על טוסט חם!
עוד מתכוני ממולאים וכבושים
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה