פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ארטישוק ממולא גבינות

      מחפשים מנה ים תיכונית מושלמת? פליס גלזר לוקחת לבבות ארטישוק טעימים, ממלאת אותם בתערובת של גבינה, בצל ובזיל, ומוסיפה צנוברים ולבבות דקל טעימים.

      2 מדרגים / 3.43 כוכבים

      תחתיות ארטישוק ממולאות (נמרוד סונדרס)
      תחתיות ארטישוק ממולאות (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-12 יחידות:
      • 1/2 1 חבילות תחתיות ארטישוק קפואים
      • 1 חבילה גבינת שמנת לייט 5% - 200 גרם
      • 1 שן שום גדולה כתושה
      • 1 כף מכל אחד: בצל אדום קצוץ דק, בצל ירוק קצוץ דק, בזיליקום טרי קצוץ דק
      • עלים מגבעול אחד קטן טימין, או קורט אורגנו יבש
      • 1/4 כוס לבבות דקל (משומר ופרוס) חתוכות לקוביות קטנות
      • 1/4 כוס צנוברים, מחולק
      • 1/2 4 כפות פרמזן, רצוי איטלקי, מגוררת גס
      • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את תחתיות הארטישוק לפני ההוראות על גבי האריזה (אפשר להכין במיקרוגל או להרתיח על הכיריים). שוטפים במים קרים מאד ומסננים היטב.
      • 2. מילוי: בקערה בינונית מערבבים גבינת שמנת, שום, בצל אדום, בצל ירוק, בזיליקום, טימין, לבבות דקל, 2 כפות מהצנוברים ו-3 כפות מגבינת הפרמזן. ממלאים כל תחתית ארטישוק בכף גדושה מהמילוי. מפזרים למעלה את יתרת הפרמזן והצנוברים. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס לקישוט.
      • 3. אופים בתנור או טוסטר אובן מחומם מראש ל-160-17 מעלות כ-15-18 דקות או עד שהמילוי יציב ומתחיל להשחים. מגישים חמימים או בטמפרטורת החדר.
      • 4. טיפים לשאריות חומר הגלם: כל חבילת תחתיות ארטישוק קפואות מכילה כ-8 יחידות. את 1/2 החבילה שנותרת אפשר לבשל לפי ההוראות על גבי האריזה (או באותה עת של בישול יתר התחתיות) ולהוסיף למרינדה של שמן זית, שום וחומץ בלסמי ולהשתמש למחרת לפסטה, פיצה או סלט.
      • 5. את יתרת פרוסות לבבות הדקל אפשר להוסיף גם לפסטה או לסלט.
      • 6. אם נותר מהמילוי, תמרחו אותו על טוסט חם!

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -