שקשוקת ארטישוק
נועם יעקבא מ"הארטישוק של נועם" שבמושב ניר בנים מראה לכם שעם ארטישוק מוצלח אפשר להכין גם יופי של ארוחת בוקר. קבלו שקשוקה שלא רואים כל יום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 ביצים טריות
- 20 עגבניות שרי תמר חצוית
- 3 לבבות מארטישוקים טריים מנוקים ופרוסים לפרוסות של חצי ס"מ (לאחר הניקיון יש לשמור במים עם מעט לימון)
- 5 שיני שום פרוסות דק
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1 בצל קצוץ
- מעט פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מטגנים בשמן את הבצל. כשהוא מתחיל להיות שקוף, מוסיפים את פרוסות הארטישוק. מקפיצים עד שהן מתחילות להתרכך.
- 2. מוסיפים שום, עגבניות ופלפל וממשכים לערבב. מנמיכים את האש, מוסיפים טיפת מים אם יש צורך, ומבשלים על אש קטנה כ-3 דקות.
- 3. שוברים את הביצים למחבת, ממליחים ומפלפלים. מפזרים מעט פטרוזיליה ומכסים במכסה וממשיכים עד שהביצים מתקשות באופן האהוב עליכם.
- 4. מגישים חם.