פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      תבשיל צוואר עגל עם חצילים וחומוס

      תבשיל צוואר עגל עשיר ומשביע עם גרגרי חומוס וקוביות חציל, שממלא את כל הבית בריחות של חגים. מושלם לסעודה המפסקת לצד אורז לבן, אבל אנחנו ממליצים להכין אותו כל השנה

      5 מדרגים / 2.75 כוכבים

      צוואר עגל עם קוביות חצילים וחומוס ( , צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: יעל מגן)
      צוואר עגל עם קוביות חצילים וחומוס ( , צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: יעל מגן)

      מצרכים

      • 1 חציל חתוך לקוביות בינוניות
      • תרסיס שמן או שמן זית ומברשת להברשה
      • 5 כפות שמן זית
      • 1 קילו נתח צוואר עגל חתוך לקוביות קטנות
      • 3 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
      • 1/2 כף כמון
      • 1 כפית כורכום
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור
      • 1 כף בהרט
      • 1 כוס גרגירי חומוס מבושל ומסונן

      אופן ההכנה

      • 1. מניחים את קוביות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים אותם בעזרת תרסיס או מברשת משומנת.
      • 2. אופים את החצילים כ-25 דקות בחום של 200 מעלות.
      • 3. בינתיים, בסיר רחב (סוטאז') מחממים 5 כפות שמן זית וצורבים את קוביות הבשר.
      • 4. מוסיפים את הבצלים ומטגנים יחד כ-7 דקות. מוסיפים את התבלינים היבשים וגרגירי החומוס.
      • 5. יוצקים מים עד ל- 2 ס"מ מעל גובה הבשר ומביאים לרתיחה.
      • 6. מניחים את קוביות החציל בסיר, מעבירים לאש קטנה ומכסים. מבשלם בכיסוי מלא כשעתיים. אם הנוזל הצטמצם מידי, מוסיפים עוד כוס מים במהלך הבישול. טועמים ומתקנים תיבול.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -