חומוס מעורב ירושלמי

גם חומוס וגם מעורב ירושלמי עם המון בצל מטוגן, נתחי פרגית, לבבות וכבדי עוף עסיסיים עטופים בתבלינים שנספגים בחומוס הרך ונאכלים בביס מלא טעמים מקומיים.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
חומוס מעורב ירושלמי עם בצל מטוגן, לבבות, כבדי עוף ופרגית(צילום: אפיק גבאי)

מצרכים

  • ל-2 מנות:
  • 3 כפות שמן זית
  • בצל בינוני, קלוף ופרוס דק
  • חצי כפית אבקת קארי
  • חצי כפית תערובת חוויג'
  • חצי כפית בהרט
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 200 גרם פרגית עוף, חתוכה לרצועות
  • 100 גרם כבדי עוף, חתוכים גס
  • 100 גרם לבבות, מנוקים מהחלק העליון
  • להגשה:
  • חומוס מוכן
  • פיתות

אופן ההכנה

  • 1.שמים את רוב שמן הזית והבצל במחבת מעל להבה גבוהה. מטגנים תוך ערבוב כ-8 דקות, עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב.
  • 2.מוסיפים את כל התבלינים כולל המלח והפלפל, מטגנים דקה נוספת ומוציאים לצלחת.
  • 3.מחממים את שאר שמן הזית במחבת וכשהיא לוהטת מניחים בה את חלקי העוף (באזורים שונים, ככה שכולם יקבלו מנת חום הגונה). צורבים אותם היטב: 2 דקות, מצד אחד, ואז מקפיצים 2 דקות נוספות עד שהתבשלו כמעט לחלוטין.
  • 4. מחזירים פנימה את הבצל ומקפיצים את הכל יחד כחצי דקה, עד שהכבדים ורדרדים מבפנים והפרגית והלבבות התבשלו לחלוטין.
  • 5. מחלקים את החומוס בין צלחות ההגשה, שמים במרכז הצלחת את המעורב ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully