פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חומוס מעורב ירושלמי

      גם חומוס וגם מעורב ירושלמי עם המון בצל מטוגן, נתחי פרגית, לבבות וכבדי עוף עסיסיים עטופים בתבלינים שנספגים בחומוס הרך ונאכלים בביס מלא טעמים מקומיים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חומוס מעורב ירושלמי עם בצל מטוגן, לבבות, כבדי עוף ופרגית (יח
      חומוס מעורב ירושלמי עם בצל מטוגן, לבבות, כבדי עוף ופרגית (יח"צ , אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-2 מנות:
      • 3 כפות שמן זית
      • בצל בינוני, קלוף ופרוס דק
      • חצי כפית אבקת קארי
      • חצי כפית תערובת חוויג'
      • חצי כפית בהרט
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 200 גרם פרגית עוף, חתוכה לרצועות
      • 100 גרם כבדי עוף, חתוכים גס
      • 100 גרם לבבות, מנוקים מהחלק העליון
      • להגשה:
      • חומוס מוכן
      • פיתות

      אופן ההכנה

      • 1.שמים את רוב שמן הזית והבצל במחבת מעל להבה גבוהה. מטגנים תוך ערבוב כ-8 דקות, עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב.
      • 2.מוסיפים את כל התבלינים כולל המלח והפלפל, מטגנים דקה נוספת ומוציאים לצלחת.
      • 3.מחממים את שאר שמן הזית במחבת וכשהיא לוהטת מניחים בה את חלקי העוף (באזורים שונים, ככה שכולם יקבלו מנת חום הגונה). צורבים אותם היטב: 2 דקות, מצד אחד, ואז מקפיצים 2 דקות נוספות עד שהתבשלו כמעט לחלוטין.
      • 4. מחזירים פנימה את הבצל ומקפיצים את הכל יחד כחצי דקה, עד שהכבדים ורדרדים מבפנים והפרגית והלבבות התבשלו לחלוטין.
      • 5. מחלקים את החומוס בין צלחות ההגשה, שמים במרכז הצלחת את המעורב ומגישים מיד.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -