וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חצילים בתחמיץ

פרוסות החציל מקבלות את טעמיהן מעשבי התיבול ומהתחמיץ. טעמו של החציל משתבח אחרי נמנום של לילה במקרר

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

מנות סלטים במסעדת אדורה של השף אבי ביטון. אפיק גבאי
מנות סלטים במסעדת אדורה של השף אבי ביטון

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • 2 חצילים בינוניים, חתוכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • צרור כוסברה טרייה
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • כף אורגנו יבש
  • כף שטוחה סוכר חום
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 כוס חומץ טבעי
  • 1/2 כוס מים
  • שמן קנולה לטיגון
  • מלח, פלפל
  • להגשה:
  • טחינה/לבנה/עגבניות טריות קצוצות

אופן ההכנה

  • 1. במחבת כבדה מטגנים את פרוסות החצילים עד שהן מזהיבות. סופגים את השמן בעזרת נייר סופג.
  • 2. מסדרים את החצילים בקופסה אטומה, שכבות שכבות, וביניהן עשבי התבלין.
  • 3. לקערה נפרדת או לצנצנת יוצקים את החומץ והמים, מתבלים במלח ופלפל, סוכר חום, צ'ילי גרוס, אורגנו יבש ושיני שום. מערבבים היטב או משקשקים, ויוצקים את כל התחמיץ לקופסה עם החצילים. סוגרים ומאחסנים במקרר ללילה.
  • 4. למחרת מגישים עם טחינה טובה, לבנה או עגבניות טריות קצוצות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully