חצילים קלויים בשמן זית ודבש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חציל בלאדי קלוף וחתוך לקוביות
- מעט מלח (להיזהר לא להגזים עם המלח. תמיד אפשר להוסיף אחרי שמוכן)
- כף דבש
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- 2. מערבבים בקערה את שמן הזית, המלח והדבש.
- 3. מוסיפים את החצילים ומערבבים עם הידים עד שכל הקוביות מצופות.
- 4. קולים בתנור 20-30 דקות ומידי פעם מערבבים, עד שכל הקוביות זהובות וצלוייות בשוליים.
- אפשר להכין מזה סלט עם הרבה פטרוזיליה, בצל קצוץ ועגבניות טריות
- אפשר להוסיף לפסטה, אורז, קוסקוס וכו'.
- נהדר להניח ערמת חצילים כאלה על טחינה במרקם סמיך (ככה אני אוהבת את הטחינה שלי).