מתכונים חמים

בורקס גבינה וחצילים

אין הרבה טעמים מוצלחים יותר שאפשר להכניס לתוך בורקס מאשר בשר חצילים שרוף ומריר, שמאזן בצורה נפלאה את טעמה של גבינת הפטה המלוחה. נסו את זה בבית.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

בורקס גבינה בצק עלים (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 ק"ג בצק עלים
  • 2 חצילים גדולים
  • 250 גרם קוביית גבינה בולגרית
  • 2 ביצים
  • 250 גרם גבינת פטה
  • מלח ופלפל
  • שומשום
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קולים את החצילים על אש גבוהה. קולפים ומועכים למחית אחידה.
  • 2. מוסיפים למחית החצילים את הגבינות וביצה אחת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים עד לקבלת מחית אחידה וסמיכה.
  • 3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, וחותכים לרצועות ברוחב של כ-8 ס"מ. מניחים בקצה כל רצועה מעט מהמילוי ומקפלים למשולש ושוב למשולש לקבלת שכבת בצק כפולה. חותכים את שאריות הבצק.
  • 4. מסדרים בתבנית משומנת. טורפים חלמון ביצה עם מעט שמן ומברישים את הבורקסים. זורים שומשום מעל. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-25 דקות, עד שהבורקסים תופחים ומשחימים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully