וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו גריסי פנינה וארטישוק

מחפשים לגוון את הריזוטו שלכם? קבלו מתכון מקורי משף רן שמואלי, מתוך התוכנית "אוכל זה כל הסיפור" של ניר צוק, בערוץ החיים הטובים.

מתכון מאת: מערכת וואלה

גריסי פנינה. נמרוד סונדרס
גריסי פנינה

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 250 גרם גריסי פנינה
  • בצל שלם
  • ליטר ציר מרק עוף
  • 5 ארטישוקים
  • מלח, פלפל
  • כוס יין לבן
  • ¼ כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • חצי חבילת חמאה
  • מעט עלי רוזמרין
  • 3-4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. קולפים ומנקים את הארטישוקים עד שנותרים הלבבות הנקיים בלבד.
  • 2. חותכים את לבבות הארטישוק לחתיכות קטנות עד בינוניות.
  • 3. קוצצים את הבצל דק-דק ומזהיבים אותו בשמן זית. מוסיפים את גריסי הפנינה לטיגון קל עם הבצל.
  • 4. מוסיפים את הארטישוקים ואת הרוזמרין (או עשב תיבול אחר כגון טימין או בזיליקום). יוצקים את היין הלבן ומרתיחים.
  • 5. אחרי הרתיחה מתחיל תהליך בישול איטי. מבשלים לאט לאט את הריזוטו תוך הוספת מצקת ציר העוף הרותח. כל התהליך מתבצע על אש קטנה מאוד עד שכמות הציר נספגת וחוזר חלילה כך במשך 40 דק'. כדאי לא לסור מהסיר ולערבב כל הזמן.
  • 6. בסוף התהליך מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות קטנות וכן גבינת פרמזן מגורדת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully