- 1. קולפים ומנקים את הארטישוקים עד שנותרים הלבבות הנקיים בלבד.
-
- 2. חותכים את לבבות הארטישוק לחתיכות קטנות עד בינוניות.
-
- 3. קוצצים את הבצל דק-דק ומזהיבים אותו בשמן זית. מוסיפים את גריסי הפנינה לטיגון קל עם הבצל.
-
- 4. מוסיפים את הארטישוקים ואת הרוזמרין (או עשב תיבול אחר כגון טימין או בזיליקום). יוצקים את היין הלבן ומרתיחים.
-
- 5. אחרי הרתיחה מתחיל תהליך בישול איטי. מבשלים לאט לאט את הריזוטו תוך הוספת מצקת ציר העוף הרותח. כל התהליך מתבצע על אש קטנה מאוד עד שכמות הציר נספגת וחוזר חלילה כך במשך 40 דק'. כדאי לא לסור מהסיר ולערבב כל הזמן.
-
- 6. בסוף התהליך מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות קטנות וכן גבינת פרמזן מגורדת.