פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ריזוטו אורז מלא ודלעת

      בריזוטו אורז מלא לא מקבלים את הטעם העיסתי, בגלל שהאורז לא יכול לספוח כל כך הרבה נוזלים. התוצאה תפתיע גם את האיטלקים שבינינו

      4 מדרגים / 3.43 כוכבים

      ריזוטו דלעת ערמונים, ריקוטה וטימין (אפיק גבאי)
      ריזוטו דלעת ערמונים, ריקוטה וטימין (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל 3-4 מנות:
      • 20 גרם חמאה
      • גבעול כרישה (בסביבות ה-15 ס"מ) חתוך לחצאי טבעות דקיקות
      • 200 גרם דלעת חתוכה לריבועים דקים (4X4 ס"מ בערך)
      • 1 כוס אורז פרסי מלא
      • 1/2 כוס יין לבן יבש
      • 2 כוסות ציר עוף רותח
      • 4 גרגרי פלפל אנגלי
      • 1/2 מקל קינמון
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • 10 גרם חמאה (להסמכת הרוטב)
      • גבינת קשקבל מגוררת גס (אם משתמשים בפרמזן אז להפחית כמות בגלל המליחות).

      אופן ההכנה

      • 1. ממיסים 20 גרם חמאה, מוסיפים את הכרישה והדלעת ומבשלים בסיר מכוסה על אש בינונית, בוחשים מדי פעם שלא ישרף.
      • 2. כשהכרישה רכה מוסיפים את האורז ומערבבים כך שיצופה היטב בשומן. מוסיפים את היין, מורידים את המכסה ומצמצמים עד שהיין נספג כולו באורז.
      • 3. מוסיפים את הציר, פלפלים אנגליים, חצי מקל קינמון, מלח ופלפל לפי הטעם - מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה עד שכמעט כל הציר נעלם (לא לערבב).
      • 4. לאחר חצי שעה כשהאורז רך, מוסיפים 10 גרם חמאה, מכבים את האש ומערבבים בעדינות.
      • 5. נזהרים לא לרסק את הדלעת ומחלקים למנות. מפזרים גבינה מגוררת מעל כל מנה ומגישים.

      עוד מתכוני אורז

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -