ריזוטו אורז מלא ודלעת

בריזוטו אורז מלא לא מקבלים את הטעם העיסתי, בגלל שהאורז לא יכול לספוח כל כך הרבה נוזלים. התוצאה תפתיע גם את האיטלקים שבינינו

מתכון מאת: מערכת וואלה!
ריזוטו דלעת ערמונים, ריקוטה וטימין. אפיק גבאי
ריזוטו דלעת ערמונים, ריקוטה וטימין

מצרכים

  • ל 3-4 מנות:
  • 20 גרם חמאה
  • גבעול כרישה (בסביבות ה-15 ס"מ) חתוך לחצאי טבעות דקיקות
  • 200 גרם דלעת חתוכה לריבועים דקים (4X4 ס"מ בערך)
  • 1 כוס אורז פרסי מלא
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 2 כוסות ציר עוף רותח
  • 4 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1/2 מקל קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 10 גרם חמאה (להסמכת הרוטב)
  • גבינת קשקבל מגוררת גס (אם משתמשים בפרמזן אז להפחית כמות בגלל המליחות).

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים 20 גרם חמאה, מוסיפים את הכרישה והדלעת ומבשלים בסיר מכוסה על אש בינונית, בוחשים מדי פעם שלא ישרף.
  • 2. כשהכרישה רכה מוסיפים את האורז ומערבבים כך שיצופה היטב בשומן. מוסיפים את היין, מורידים את המכסה ומצמצמים עד שהיין נספג כולו באורז.
  • 3. מוסיפים את הציר, פלפלים אנגליים, חצי מקל קינמון, מלח ופלפל לפי הטעם - מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה עד שכמעט כל הציר נעלם (לא לערבב).
  • 4. לאחר חצי שעה כשהאורז רך, מוסיפים 10 גרם חמאה, מכבים את האש ומערבבים בעדינות.
  • 5. נזהרים לא לרסק את הדלעת ומחלקים למנות. מפזרים גבינה מגוררת מעל כל מנה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully