וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז פרסי עם צנוברים וצימוקים

באורז פרסי, האורז הוא לא תמיד העיקר. זה התיבול, הצימוקים, וכמובן תפוחי האדמה החומים שמחכים בתחתית הסיר, למקורבים בלבד.

מתכון מאת: רונן לאלזר,meraalr@yahoo.com

אורז פרסי עם תפוחי אדמה. אולפני הרצליה
אורז פרסי עם תפוחי אדמה

מצרכים למתכון

  • 3 כוסות אורז פרסי מנופה
  • תפוח אדמה
  • כוס צנוברים
  • כוס צימוקים
  • בצל אחד בינוני
  • מלח
  • פלפל
  • כמון
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. להרתיח ליטר מים בסיר עם שתי כפות שמן וכפית מלח. לשטוף את האורז ולבשלו לאחר מכן במים הרותחים למשך כחמש דקות.
  • 2. לסנן את המים ולשטוף במים קרים.
  • 3. לקלף את תפוח האדמה ולפרוס לפרוסות דקות.
  • 4. לחמם שתי כפות שמן בסיר ולהניח בתחתיתו את פרוסות תפוח האדמה.
  • 5. שופכים את את האורז לסיר מהמסננת בצורת ערמה על גבי תפוח האדמה. לא לערבב ולהוסיף כוס מים מסביב לאורז.
  • 6. לכסות במכסה עטוף במגבת ולאדות על אש נמוכה, ללא ערבוב.
  • 7. מטגנים את הצימוקים והצנוברים עם הבצל עד שישחימו.
  • להוסיף לאורז המוכן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully