אורז פרסי עם צנוברים וצימוקים
באורז פרסי, האורז הוא לא תמיד העיקר. זה התיבול, הצימוקים, וכמובן תפוחי האדמה החומים שמחכים בתחתית הסיר, למקורבים בלבד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 כוסות אורז פרסי מנופה
- תפוח אדמה
- כוס צנוברים
- כוס צימוקים
- בצל אחד בינוני
- מלח
- פלפל
- כמון
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. להרתיח ליטר מים בסיר עם שתי כפות שמן וכפית מלח. לשטוף את האורז ולבשלו לאחר מכן במים הרותחים למשך כחמש דקות.
- 2. לסנן את המים ולשטוף במים קרים.
- 3. לקלף את תפוח האדמה ולפרוס לפרוסות דקות.
- 4. לחמם שתי כפות שמן בסיר ולהניח בתחתיתו את פרוסות תפוח האדמה.
- 5. שופכים את את האורז לסיר מהמסננת בצורת ערמה על גבי תפוח האדמה. לא לערבב ולהוסיף כוס מים מסביב לאורז.
- 6. לכסות במכסה עטוף במגבת ולאדות על אש נמוכה, ללא ערבוב.
- 7. מטגנים את הצימוקים והצנוברים עם הבצל עד שישחימו.
- להוסיף לאורז המוכן.