וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו סלקים

אבי ביטון מבקר במסעדת יהלומה בנמל ומכין בהשראתה ריזוטו סלק שהופך את החיים לוורודים יותר

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!

בימוי ועריכה: עמית טרפוצ'ניק, בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • עבור 3-4 סועדים
  • 2 סלקים בינוניים (כ-300 גרם) מבושלים וטחונים
  • 4 כוסות ציר ירקות
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס אורז לריזוטו
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל
  • 3 כפות (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • עלי אורגנו טריים, להגשה

אופן ההכנה

  • 1.מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית, וכשמתחיל להזהיב מוסיפים את השום והריזוטו. מערבבים עד שכל הגרגרים מצופים שמן.
  • 2. מוסיפים בערך 1/3 מכמות ציר הירקות, עד כיסוי האורז ומבשלים ללא מכסה ותוך ערבוב מידי פעם עד להיספגות הנוזלים.
  • 3. מוסיפים שוב את ציר הירקות בהדרגה – כל פעם רק עד כיסוי האורז, ובוחשים עד שנספגים הנוזלים והאורז כבר כמעט רך.
  • 4.מוסיפים את הסלקים הטחונים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  • 5. מוסיפים את השמנת ונותנים לה להיספג באורז. האורז צריך להיות רך אבל לא מידי- אל דנטה.
  • 6. מסירים מהאש, מוסיפים את הפרמז'ן, מערבבים מפזרים מעט עלי אורגנו טריים ומגישים מיד.
  • ריזוטו זנב שור וארטישוק

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • דלעת צלויה עם תמר צהוב

  • קציצות עיראקיות של סבתא

  • צימעס מסורתי

  • תבשיל לוביה בעגבניות ובצל

  • לוביה בשמן זית, שום ולימון

  • בטטות וסלקים צלויים

  • קדירת ירקות ופריקי טבעונית

  • ברוקולי צלוי עם טחינת צנובר

  • תפוחי אדמה בזעתר

  • תבשיל קארי עם מנגולד וגרגרי חומוס

  • ארטישוק ירושלמי בתנור

  • פתיתים א לה פוטנסקה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully