מתכונים חמים

ריזוטו סלקים

אבי ביטון מבקר במסעדת יהלומה בנמל ומכין בהשראתה ריזוטו סלק שהופך את החיים לוורודים יותר

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בימוי ועריכה: עמית טרפוצ'ניק, בבושקה הפקות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור 3-4 סועדים
  • 2 סלקים בינוניים (כ-300 גרם) מבושלים וטחונים
  • 4 כוסות ציר ירקות
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס אורז לריזוטו
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל
  • 3 כפות (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • עלי אורגנו טריים, להגשה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית, וכשמתחיל להזהיב מוסיפים את השום והריזוטו. מערבבים עד שכל הגרגרים מצופים שמן.
  • 2. מוסיפים בערך 1/3 מכמות ציר הירקות, עד כיסוי האורז ומבשלים ללא מכסה ותוך ערבוב מידי פעם עד להיספגות הנוזלים.
  • 3. מוסיפים שוב את ציר הירקות בהדרגה – כל פעם רק עד כיסוי האורז, ובוחשים עד שנספגים הנוזלים והאורז כבר כמעט רך.
  • 4.מוסיפים את הסלקים הטחונים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  • 5. מוסיפים את השמנת ונותנים לה להיספג באורז. האורז צריך להיות רך אבל לא מידי- אל דנטה.
  • 6. מסירים מהאש, מוסיפים את הפרמז'ן, מערבבים מפזרים מעט עלי אורגנו טריים ומגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully