וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקלובה צמחונית

מקלובה בנוסח מקוצר ובגרסה בריאה הרבה יותר, שבה הירקות נכנסים ראשית לשיזוף בתנור. תתפלאו, אבל אפילו הילדים יתמכרו

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

הכנת מקלובה של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס,
הכנת מקלובה של אורלי פלאי/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • עבור 4-6 מנות
  • 1/2 1 כוסות אורז פרסי או בסמטי
  • 1 כרובית מפורקת לפרחים
  • 1 חציל קלוף וחתוך לקוביות גדולות
  • 4 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
  • 2-3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
  • 4-6 שיני שום שלמות עם הקליפה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 31/2 כוסות מרק או מים רותחים
  • 1 כפית גדושה בהרט
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • להגשה:
  • כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מסדרים את הירקות בשתי תבניות מרופדות בנייר אפיה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל, אופים 15 דקות, הופכים וצולים 15 דקות נוספות עד שכל הירקות זהובים.
  • 3. מתבלים את המרק הרותח בעזרת הפפריקה, הבהרט והכורכום. הוא חייב להיות מתובל היטב.
  • 4.מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית הסיר עם השמן שלהם (ואם אין מספיק מוסיפים עוד קצת). מעליהם מפזרים חצי מכמות האורז ומעליו את פרחי הכרובית, הבצל, השום והחציל. מסיימים עם שאר האורז, יוצקים את המרק או המים המתובלים ומביאים לרתיחה.
  • 5. בשלב הזה אם רוצים מקלובה דחוסה מניחים צלחת שתשמש משקולת, מנמיכים את הלהבה מכסים ואוטמים היטב. אם לא, פשוט מכסים. מבשלים 30 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים ומתחילים להריח את תפוחי האדמה נחרכים בתחתית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully