פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אורז צבעוני בשפע ירקות

      ענר הרקוב ממסעדת מונאר במתכון לאורז מטוגן עם שפע של ירקות

      2 מדרגים / 3.43 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • כמות: עבור 3 סועדים
      • 200 גרם (כוס) אורז בסמטי
      • שמן זית
      • 1 כרובית קטנה או 1/3 כרובית גדולה מחולקת לפרחים קטנים
      • 1/3 כרובית אלמוג מחלוקת לפרחים קטנים (או ברוקולי/ ברוקומיני)
      • 2 קישואים חתוכים לקוביות
      • 1 חציל חתוך לקוביות עם הקליפה
      • 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
      • חופן גדול של אפונת שלג
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 1 בצל גדול חתוך לחצי ופרוס
      • לרוטב:
      • 2 שיני שום מעוכות וקצוצות
      • מיץ מלימון אחד
      • כף סוכר חום
      • צ'ילי קצוץ עם הגרעינים, לפי הטעם
      • מלח ופלפל
      • עוד קצת שמן זית
      • להגשה:
      • 3-4 זנבות קצוצים של בצל ירוק
      • חופן עלי נענע טריים (רשות)

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר שופע מים רותחים עם מעט מלח מבשלים את האורז הבסמטי כמו פסטה, בערך 15-18 דקות. טועמים ובודקים אם הוא מוכן ומסננים.
      • 2. בזמן הזה מקפיצים על מחבת רחבה עם שמן זית כל ירק בנפרד ומתבלים במלח ופלפל. כשכל ירק מקבל את מידת הרכות הרצויה לו וצבע יפה מכל הצדדים, מעבירים אותו לקערה גדולה (את הכרוביות והאפונה רצוי להשאיר מעט פריכות).
      • 3. מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים את האורז שבישלנו. נותנים לאורז מעט להידבק לדפנות המחבת ולהשחים בלי לערבב ורק אז מגרדים אותו בזהירות (ראה סרטון).
      • 4. במקביל בקערית קטנה מערבבים את השום הכתוש, מיץ הלימון, הסוכר, המלח והפלפל ואם רוצים מעט צ'ילי.
      • 5. מחזירים לתוך המחבת עם האורז והבצל את הירקות שהקפצנו, מעל הכל שופכים את רוטב הלימון והשום ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך ואם צריך מזלפים מעל עוד מעט שמן זית.
      • 6. מפזרים מעל את הבצל הירוק הקצוץ ועלי הנענע ומגישים.

      עוד מתכוני אורז

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -