- 1. בסיר שופע מים רותחים עם מעט מלח מבשלים את האורז הבסמטי כמו פסטה, בערך 15-18 דקות. טועמים ובודקים אם הוא מוכן ומסננים.
- 2. בזמן הזה מקפיצים על מחבת רחבה עם שמן זית כל ירק בנפרד ומתבלים במלח ופלפל. כשכל ירק מקבל את מידת הרכות הרצויה לו וצבע יפה מכל הצדדים, מעבירים אותו לקערה גדולה (את הכרוביות והאפונה רצוי להשאיר מעט פריכות).
- 3. מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים את האורז שבישלנו. נותנים לאורז מעט להידבק לדפנות המחבת ולהשחים בלי לערבב ורק אז מגרדים אותו בזהירות (ראה סרטון).
- 4. במקביל בקערית קטנה מערבבים את השום הכתוש, מיץ הלימון, הסוכר, המלח והפלפל ואם רוצים מעט צ'ילי.
- 5. מחזירים לתוך המחבת עם האורז והבצל את הירקות שהקפצנו, מעל הכל שופכים את רוטב הלימון והשום ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך ואם צריך מזלפים מעל עוד מעט שמן זית.
- 6. מפזרים מעל את הבצל הירוק הקצוץ ועלי הנענע ומגישים.