פשטידת אורז ותמרים
ורדה כהן זכתה במקום שני בתחרות מתכוני תמרים שהתקיימה במסעדת "ברונו" בתל אביב, והמתכון שלה לפשטידת אורז ותמרים מסביר למה
פשטידת אורז ותמרים (צילום: מערכת וואלה! NEWS)
מחשבון המרות
- 2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק
- 4 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
- 3 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים עד השחמה
- 15 תמרים מגולענים קצוצים דק
- 50 גר' צימוקים
- 100 גר' צנוברים מטוגנים
- 1/2 כוס שמן
- 6 כפיות מלח
- 6 כפיות אבקת מרק
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית הל
- 1/2 כפית ציפורן
- 1/2 כפית פפריקה
- 6 כוסות מים רותחים
- 1. מחממים את השמן בסיר שטוח ורחב רצוי מטפלון.
- 2. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצורה סיבובית יפה ומטגנים עד שהם משחימים בצידם התחתון.
- 3. מפזרים חצי מכמות האורז על תפוחי האדמה ומהדקים בעדינות עם כף.
- 4. מפזרים את הפירות היבשים, הבצל המטוגן והצנוברים.
- 5. מערבבים במים הרותחים את כל התבלינים, המלח ואבקת המרק.
- 6. שמים על הפירות את מחצית האורז שנותרה ועליה שופכים את המים והתבלינים.
- 7. מכסים במגבת ומכסה ומבשלים על האש הכי קטנה כ- 40 דקות. מניחים להתקרר כ-10 דקות. מפרידים משולי הסיר בעזרת סכין והופכים על צלחת הגשה כשתפוחי האדמה למעלה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה