מתכונים חמים

פשטידת אורז ותמרים

ורדה כהן זכתה במקום שני בתחרות מתכוני תמרים שהתקיימה במסעדת "ברונו" בתל אביב, והמתכון שלה לפשטידת אורז ותמרים מסביר למה

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

פשטידת אורז ותמרים

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק
  • 4 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
  • 3 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים עד השחמה
  • 15 תמרים מגולענים קצוצים דק
  • 50 גר' צימוקים
  • 100 גר' צנוברים מטוגנים
  • 1/2 כוס שמן
  • 6 כפיות מלח
  • 6 כפיות אבקת מרק
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית הל
  • 1/2 כפית ציפורן
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 6 כוסות מים רותחים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן בסיר שטוח ורחב רצוי מטפלון.
  • 2. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצורה סיבובית יפה ומטגנים עד שהם משחימים בצידם התחתון.
  • 3. מפזרים חצי מכמות האורז על תפוחי האדמה ומהדקים בעדינות עם כף.
  • 4. מפזרים את הפירות היבשים, הבצל המטוגן והצנוברים.
  • 5. מערבבים במים הרותחים את כל התבלינים, המלח ואבקת המרק.
  • 6. שמים על הפירות את מחצית האורז שנותרה ועליה שופכים את המים והתבלינים.
  • 7. מכסים במגבת ומכסה ומבשלים על האש הכי קטנה כ- 40 דקות. מניחים להתקרר כ-10 דקות. מפרידים משולי הסיר בעזרת סכין והופכים על צלחת הגשה כשתפוחי האדמה למעלה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully