- 1. אורז בר: שמים את האורז והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומבשלים מעל להבה בינונית 45 דקות, עד שהאורז מתבקע ומתרכך. מכבים את האש ומעבירים את האורז למסננת כדי להיפטר מנוזלים עודפים (אם במהלך הבישול נגמרים כל הנוזלים מוסיפים עוד כוס מים).
- 2. אורז בסמטי: מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים בו את האורז מעל להבה גבוהה כדקה. יוצקים את המים והמלח ומביאים לרתיחה.
- 3. מכסים ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה כ-16 דקות. מומלץ להניח מגבת מטבח מעל המכסה. בתום זמן הבישול מכבים את הלהבה ולא נוגעים בסיר 20 -40 דקות.
- 4. ההפתעות: שמים בקערה את המנגו הקצוץ, הזרשק והצימוקים, יוצקים מעל כוס מים רותחים ומשרים 30 דקות.
- מסננים ממי ההשריה.
- 5. לסיום המנה: מוסיפים לסיר האורז הבסמטי את הפירות המיובשים המושרים, השקדים, הפיסטוקים ואת אורז הבר ומערבבים בעדינות.
- 6. טועמים, מוסיפים עוד מלח אם צריך ומגישים.