וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מג'דרה אורז מלא עם פטריות

מג'דרה היא לא רק מאכל טעים מאוד, אלא גם בריא ומזין, בעיקר עבור צמחונים או טבעונים, בגלל השילוב בין אורז מלא לעדשים שיוצרים חלבון מלא.

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

מג'דרה. צבי טריגר
מג'דרה

מצרכים למתכון

  • 2 כפות שמן זית או קנולה
  • 2 בצלים גדולים, קלופים, פרוסים דק, ומופרדים לטבעות
  • 1 חבילת נבטוטים (להשיג בסופרמרקטים, בדרך כלל ליד הפטריות)
  • ½ סלסילת פטריות שמפיניון, פרוסות דק
  • ½ סלסילת פטריות חורש, פרוסות דק
  • 1 כוס אורז מלא
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים היטב את האורז כמה פעמים, עד שמי השטיפה צלולים לגמרי. מסננים, שמים בסיר, ויוצקים כוס ושני שלישים של מים.
  • 2. מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר לא מכוסה עד שהמים מגיעים לגובה האורז.
  • 3. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים, ומבשלים מכוסה עוד כ-20 דקות.
  • 4. כשהאורז מוכן, מאווררים אותו ומפרידים את הגרגרים בעדינות בעזרת מזלג. מכסים שוב, ומניחים לו לנוח כ-10 דקות נוספות.
  • 5. שמים את הנבטוטים בסיר, מכסים במים, ומניחים על להבה בינונית-גבוהה.
  • 6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ-15-20 דקות, עד שהנבטוטים רכים אבל לא נימוחים. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
  • 7. שמים במחבת את השמן ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, עד שהן מזהיבות (כ-10 דקות).
  • 8. מוציאים את הבצל בכף מחוררת לקערת הנבטוטים המבושלים. נפטרים מעודפי השמן שבמחבת, ומחזירים אותה ללהבה בינונית.
  • 9. מעבירים לתוכה את הפטריות הפרוסות, ומטגנים-מאדים עד שהפטריות מצטמקות ומזהיבות, כ-5-6 דקות. מחזירים למחבת עם הפטריות את הבצל המטוגן והנבטוטים, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים, ומטגנים כ-2 דקות.
  • 10. מסירים את המחבת מהאש, ומערבבים בעדינות, בקערה בגודל מתאים, את תערובת הנבטוטים, הפטריות והבצל עם האורז המלא המוכן.
  • 11. להגשה – אפשר לפזר מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצות מעל המג'דרה. טעים מאוד לאכול אותה עם מעט יוגורט צונן וחמצמץ או עם שמנת חמוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully