- 1. שוטפים היטב את האורז כמה פעמים, עד שמי השטיפה צלולים לגמרי. מסננים, שמים בסיר, ויוצקים כוס ושני שלישים של מים.
-
- 2. מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר לא מכוסה עד שהמים מגיעים לגובה האורז.
-
- 3. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים, ומבשלים מכוסה עוד כ-20 דקות.
-
- 4. כשהאורז מוכן, מאווררים אותו ומפרידים את הגרגרים בעדינות בעזרת מזלג. מכסים שוב, ומניחים לו לנוח כ-10 דקות נוספות.
-
- 5. שמים את הנבטוטים בסיר, מכסים במים, ומניחים על להבה בינונית-גבוהה.
-
- 6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ-15-20 דקות, עד שהנבטוטים רכים אבל לא נימוחים. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
-
- 7. שמים במחבת את השמן ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, עד שהן מזהיבות (כ-10 דקות).
-
- 8. מוציאים את הבצל בכף מחוררת לקערת הנבטוטים המבושלים. נפטרים מעודפי השמן שבמחבת, ומחזירים אותה ללהבה בינונית.
-
- 9. מעבירים לתוכה את הפטריות הפרוסות, ומטגנים-מאדים עד שהפטריות מצטמקות ומזהיבות, כ-5-6 דקות. מחזירים למחבת עם הפטריות את הבצל המטוגן והנבטוטים, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים, ומטגנים כ-2 דקות.
-
- 10. מסירים את המחבת מהאש, ומערבבים בעדינות, בקערה בגודל מתאים, את תערובת הנבטוטים, הפטריות והבצל עם האורז המלא המוכן.
-
- 11. להגשה אפשר לפזר מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצות מעל המג'דרה. טעים מאוד לאכול אותה עם מעט יוגורט צונן וחמצמץ או עם שמנת חמוצה.