בורגר עדשים ופטריות
מתכון באדיבות אריה רווה מ"בודהא בורגרס"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-18 קציצות
- 1כוס בצל קצוץ
- 1/2 כוס גבעולי סלרי קצוצים
- סלסלת פטריות שמפיניון
- 3 כוסות עדשים מונבטות
- כוס וחצי אגוזי מלך
- 200 גרם רסק עגבניות
- 12 כפות גדושות זרעי פשתן טחונים
- 6 כפות גדושות נבט חיטה
- 10 שיני שום
- 4 כפות טחינה מלאה
- 4 כפות מים
- 4 כפות רוטב סויה
- 6-10 כפות שמרי בירה
- 5 כפות חומץ תפוחים
- חצי צרור בזיליקום טרי
- כפית וחצי מלח
- כפית וחצי פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. קוצצים את הפטריות ומאדים עם הבצל והסלרי הקצוצים.
- 2. קוצצים את העדשים והאגוזים ומערבבים את כל הרכיבים.
- 3. יוצרים קציצות (מומלץ להיעזר בטבעת בקוטר 10 ס"מ) ומניחים על נייר אפייה או תבנית מעט משומנת.
- 4. אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.
- 5. הופכים את הבורגר ואופים 15 דקות נוספות.
- הצעת הגשה:
- מומלץ להגיש בלחמנייה מקמח מלא עם מיונז טבעוני, מלפפון קצוץ, עגבנייה, בצל, חרדל וקטשופ.