המבורגר אודאון
מסעדת 'אודאון' שבתל אביב היא מהטובה ביותר בארץ בכל הנוגע להמבורגרים, ועתה השף שלה, מתן אברהמס, חולק עמכם את הסוד להכנת ההמבורגר המושלם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-8 יחידות (250 גר' כל אחת):
- 400 גר שומן בקר טחון
- 1.600 גר' אנטרקוט מיושן טחון
- 15 גר' פלפל שחור גרוס
- 8 גר' מלח גס
- פטריות פורטבלו
- בצל לבן
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים היטב, ומניחים במקרר לשעתיים.
- 2. יוצרים קציצות של 250 גר' כל אחת.
- 3. צולים על גריל פחמים.
- 4. מכינים את הפטריות: מורידים את הגבעול, מושחים בשמן זית, בוזקים מלח ופלפל וצולים על הגריל.
- 5. קולפים את הבצלים הלבנים ופורסים לפרוסות עבות. מערבבים עם קצת שמן זית מלח ופלפל וצולים בתנור בחום גבוהה עד ריכוך והשחמה.