פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל לשון בקר

      הקצב אמיר כהן מלמד כיצד להכין תבשיל לשון בעגבניות וירקות שורש שמגישים מעל פירה או ברוסקטות

      10 מדרגים / 3.34 כוכבים

      תבשיל לשון בעגבניות וירקות שורש ( , אסף אמברם)
      תבשיל לשון בעגבניות וירקות שורש ( , אסף אמברם)

      מצרכים

      • ללשון:
      • 1 לשון בקר או עגל (משקל 1.2 ק"ג בערך)
      • 3 ליטר מים
      • 1 בצל, קלוף וחתוך גס
      • 1 גזר, קלוף וחתוך גס
      • 2 עלי דפנה
      • 3 גבעולי טימין
      • 2/3 כוס חומץ
      • 5-6 גרגרי פלפל אנגלי
      • כפית מלח
      • לרוטב:
      • 2 כפות שמן
      • 1 בצל קצוץ
      • 1 סלסילת פטריות, פרוסות דק
      • 3 שיני שום, פרוסות דק
      • 2 עגבניות, חתוכות לפרוסות או קוביות
      • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
      • 1/2 כפית כורכום

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת הלשון: מרתיחים את הלשון בסיר עם הרבה מים למשך 20 דקות. מסננים ונפטרים מהמים.
      • 2. בסיר שמים את כל המצרכים לבישול הלשון (מים, בצל, גזר, עלה דפנה, טימין, פלפל אנגלי, מלח וחומץ), מוסיפים את הלשון ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-3 שעות. במידה ורוצים לקצר תהליכים מבשלים בסיר לחץ- אוטמים את מכסה סיר הלחץ כשהסיר שורק ומבשלים מעל להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שהלשון נימוחה.
      • 3. מוציאים את הלשון מהסיר ונותנים לה להתקרר לחלוטין (מומלץ למשך הלילה במקרר עם נוזלי הבישול). קולפים את השכבה החיצונית וחותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
      • 4. הכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח מטגנים את הפטריות, השום והבצל מעל להבה בינונית בערך 5-6 דקות עד ריכוך קל.
      • 5. מוסיפים את העגבניות, הכורכום ובערך 2 כוסות מנוזלי הבישול של הלשון ומביאים לרתיחה.
      • 6. מכניסים לרוטב את הלשון הפרוסה ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. אם צריך, מוסיפים עוד נוזלי בישול לכיסוי. מבשלים מעל להבה נמוכה כחצי שעה.
      • 7. ניתן להגיש מעל פירה או על ברוסקטות.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -