וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל לשון בקר

הקצב אמיר כהן מלמד כיצד להכין תבשיל לשון בעגבניות וירקות שורש שמגישים מעל פירה או ברוסקטות

מתכון מאת: מערכת וואלה

תבשיל לשון בעגבניות וירקות שורש. אסף אמברם,
תבשיל לשון בעגבניות וירקות שורש/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • ללשון:
  • 1 לשון בקר או עגל (משקל 1.2 ק"ג בערך)
  • 3 ליטר מים
  • 1 בצל, קלוף וחתוך גס
  • 1 גזר, קלוף וחתוך גס
  • 2 עלי דפנה
  • 3 גבעולי טימין
  • 2/3 כוס חומץ
  • 5-6 גרגרי פלפל אנגלי
  • כפית מלח
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 סלסילת פטריות, פרוסות דק
  • 3 שיני שום, פרוסות דק
  • 2 עגבניות, חתוכות לפרוסות או קוביות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית כורכום

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הלשון: מרתיחים את הלשון בסיר עם הרבה מים למשך 20 דקות. מסננים ונפטרים מהמים.
  • 2. בסיר שמים את כל המצרכים לבישול הלשון (מים, בצל, גזר, עלה דפנה, טימין, פלפל אנגלי, מלח וחומץ), מוסיפים את הלשון ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-3 שעות. במידה ורוצים לקצר תהליכים מבשלים בסיר לחץ- אוטמים את מכסה סיר הלחץ כשהסיר שורק ומבשלים מעל להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שהלשון נימוחה.
  • 3. מוציאים את הלשון מהסיר ונותנים לה להתקרר לחלוטין (מומלץ למשך הלילה במקרר עם נוזלי הבישול). קולפים את השכבה החיצונית וחותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
  • 4. הכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח מטגנים את הפטריות, השום והבצל מעל להבה בינונית בערך 5-6 דקות עד ריכוך קל.
  • 5. מוסיפים את העגבניות, הכורכום ובערך 2 כוסות מנוזלי הבישול של הלשון ומביאים לרתיחה.
  • 6. מכניסים לרוטב את הלשון הפרוסה ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. אם צריך, מוסיפים עוד נוזלי בישול לכיסוי. מבשלים מעל להבה נמוכה כחצי שעה.
  • 7. ניתן להגיש מעל פירה או על ברוסקטות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully