- 1. הכנת הלשון: מרתיחים את הלשון בסיר עם הרבה מים למשך 20 דקות. מסננים ונפטרים מהמים.
-
- 2. בסיר שמים את כל המצרכים לבישול הלשון (מים, בצל, גזר, עלה דפנה, טימין, פלפל אנגלי, מלח וחומץ), מוסיפים את הלשון ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-3 שעות. במידה ורוצים לקצר תהליכים מבשלים בסיר לחץ- אוטמים את מכסה סיר הלחץ כשהסיר שורק ומבשלים מעל להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שהלשון נימוחה.
-
- 3. מוציאים את הלשון מהסיר ונותנים לה להתקרר לחלוטין (מומלץ למשך הלילה במקרר עם נוזלי הבישול). קולפים את השכבה החיצונית וחותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
-
- 4. הכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח מטגנים את הפטריות, השום והבצל מעל להבה בינונית בערך 5-6 דקות עד ריכוך קל.
-
- 5. מוסיפים את העגבניות, הכורכום ובערך 2 כוסות מנוזלי הבישול של הלשון ומביאים לרתיחה.
-
- 6. מכניסים לרוטב את הלשון הפרוסה ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. אם צריך, מוסיפים עוד נוזלי בישול לכיסוי. מבשלים מעל להבה נמוכה כחצי שעה.
-
- 7. ניתן להגיש מעל פירה או על ברוסקטות.