תבשיל לשון בקר
הקצב אמיר כהן מלמד כיצד להכין תבשיל לשון בעגבניות וירקות שורש שמגישים מעל פירה או ברוסקטות
מצרכים
- ללשון:
- 1 לשון בקר או עגל (משקל 1.2 ק"ג בערך)
- 3 ליטר מים
- 1 בצל, קלוף וחתוך גס
- 1 גזר, קלוף וחתוך גס
- 2 עלי דפנה
- 3 גבעולי טימין
- 2/3 כוס חומץ
- 5-6 גרגרי פלפל אנגלי
- כפית מלח
- לרוטב:
- 2 כפות שמן
- 1 בצל קצוץ
- 1 סלסילת פטריות, פרוסות דק
- 3 שיני שום, פרוסות דק
- 2 עגבניות, חתוכות לפרוסות או קוביות
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה
- 1. הכנת הלשון: מרתיחים את הלשון בסיר עם הרבה מים למשך 20 דקות. מסננים ונפטרים מהמים.
- 2. בסיר שמים את כל המצרכים לבישול הלשון (מים, בצל, גזר, עלה דפנה, טימין, פלפל אנגלי, מלח וחומץ), מוסיפים את הלשון ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-3 שעות. במידה ורוצים לקצר תהליכים מבשלים בסיר לחץ- אוטמים את מכסה סיר הלחץ כשהסיר שורק ומבשלים מעל להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שהלשון נימוחה.
- 3. מוציאים את הלשון מהסיר ונותנים לה להתקרר לחלוטין (מומלץ למשך הלילה במקרר עם נוזלי הבישול). קולפים את השכבה החיצונית וחותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
- 4. הכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח מטגנים את הפטריות, השום והבצל מעל להבה בינונית בערך 5-6 דקות עד ריכוך קל.
- 5. מוסיפים את העגבניות, הכורכום ובערך 2 כוסות מנוזלי הבישול של הלשון ומביאים לרתיחה.
- 6. מכניסים לרוטב את הלשון הפרוסה ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. אם צריך, מוסיפים עוד נוזלי בישול לכיסוי. מבשלים מעל להבה נמוכה כחצי שעה.
- 7. ניתן להגיש מעל פירה או על ברוסקטות.