לשון ברוטב משמש עם דבש
מעדניית הבשרים "לבקוביץ 1928" עם מתכון ללשון בקר, כזו שאוהבת לספוג טעמים מתקתקים כמשמשים, דבש ויין לבן, שמתבשלים איתה באותו הסיר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 700 גרם בשר לשון
- 1 כוס משמשים שלמים יבשים
- ½ כוס דבש
- 2 כפיות חרדל דיז'ון
- ½ 1 כוס יין לבן
- ½ כוס מים
- 1 בצל חתוך גס
- 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
- 4 שיני שום כתושות
- מספר עלי דפנה לפי הטעם
- פלפל אנגלי
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מבשלים בסיר עם מים את עלי הדפנה, חתיכות הבצל הגס, פלפל אנגלי ושיני השום.
- 2. לאחר שהמים רותחים מוסיפים את הלשון ומבשלים כשעה וחצי עד שהלשון שמתרככת (ניתן לבדוק במזלג).
- 3. מטגנים בסיר את הבצל השני עם שלוש כפות שמן.
- 4. מקלפים את הלשון ומטגנים עד שתזהיב מעט. (להקפיד במהלך הטיגון להחליף צדדים).
- 5. מוסיפים את הדבש, החרדל, היין, המים והמשמשים ומערבבים היטב.
- 6. מבשלים 30 דקות על אש קטנה ומגישים חם.