פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פילה בקר עם פירות יבשים

      חג ט"ו בשבת הוא לא רק בשביל ילדים: השף גדעון קסה, ממסעדת "אווזי" מראה מה אפשר לעשות עם הפירות היבשים שנותרו לכם בבית, הרבה אחרי שהילדים כבר הלכו למיטה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פילה בקר עם פירות יבשים של מסעדת אווזי (יח
      פילה בקר עם פירות יבשים של מסעדת אווזי (יח"צ)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 1 ק"ג פילה בקר (פרוס לנתחים - נתח לאדם 250 גרם)
      • 8 תאנים מושרים במים למשך שעה
      • 20 גרם צימוקים מושרים במים למשך שעה
      • 4 שזיפים מגולענים
      • 2 בצלי שלוט
      • 2 שיני שום קצוצים
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 בצל ירוק קצוץ
      • 1/2 בקבוק יין אדום יבש
      • 4 כפות סילאן (דבש תמרים)
      • 1 כף פלפל שחור גרוס
      • מלח
      • סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים שמן זית בסיר בגודל בינוני ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה.
      • 2. מוסיפים את היין והפירות היבשים (תאנים, צימוקים ושזיפים) מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
      • 3. מצמצמים את היין עד ל – 1/4 מהכמות ומוסיפים את הסילאן, לאחר שמגיעים לסמיכות הרצויה מכבים את האש ומוסיפים את הבצל הירוק. מוסיפים מלח וסוכר לפי הטעם.
      • 4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
      • 5. מחממים קצת שמן זית במחבת מכניסים את נתחי הפילה, מוסיפים מלח, פלפל וצורבים את הנתחים מכל הכיוונים.
      • 6. מכניסים לתנור למשך 4-5 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים את הבשר בצד למשך 2 דקות.
      • 7. מניחים את הפילה ובוזקים את הרוטב עם הפירות היבשים.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -