פילה בקר עם פירות יבשים

חג ט"ו בשבת הוא לא רק בשביל ילדים: השף גדעון קסה, ממסעדת "אווזי" מראה מה אפשר לעשות עם הפירות היבשים שנותרו לכם בבית, הרבה אחרי שהילדים כבר הלכו למיטה.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
פילה בקר עם פירות יבשים של מסעדת אווזי

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1 ק"ג פילה בקר (פרוס לנתחים - נתח לאדם 250 גרם)
  • 8 תאנים מושרים במים למשך שעה
  • 20 גרם צימוקים מושרים במים למשך שעה
  • 4 שזיפים מגולענים
  • 2 בצלי שלוט
  • 2 שיני שום קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • 1/2 בקבוק יין אדום יבש
  • 4 כפות סילאן (דבש תמרים)
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן זית בסיר בגודל בינוני ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה.
  • 2. מוסיפים את היין והפירות היבשים (תאנים, צימוקים ושזיפים) מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • 3. מצמצמים את היין עד ל – 1/4 מהכמות ומוסיפים את הסילאן, לאחר שמגיעים לסמיכות הרצויה מכבים את האש ומוסיפים את הבצל הירוק. מוסיפים מלח וסוכר לפי הטעם.
  • 4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • 5. מחממים קצת שמן זית במחבת מכניסים את נתחי הפילה, מוסיפים מלח, פלפל וצורבים את הנתחים מכל הכיוונים.
  • 6. מכניסים לתנור למשך 4-5 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים את הבשר בצד למשך 2 דקות.
  • 7. מניחים את הפילה ובוזקים את הרוטב עם הפירות היבשים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully