פילה בקר עם פירות יבשים
חג ט"ו בשבת הוא לא רק בשביל ילדים: השף גדעון קסה, ממסעדת "אווזי" מראה מה אפשר לעשות עם הפירות היבשים שנותרו לכם בבית, הרבה אחרי שהילדים כבר הלכו למיטה.
מצרכים
- ל-4 מנות:
- 1 ק"ג פילה בקר (פרוס לנתחים - נתח לאדם 250 גרם)
- 8 תאנים מושרים במים למשך שעה
- 20 גרם צימוקים מושרים במים למשך שעה
- 4 שזיפים מגולענים
- 2 בצלי שלוט
- 2 שיני שום קצוצים
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל ירוק קצוץ
- 1/2 בקבוק יין אדום יבש
- 4 כפות סילאן (דבש תמרים)
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- מלח
- סוכר
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן זית בסיר בגודל בינוני ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה.
- 2. מוסיפים את היין והפירות היבשים (תאנים, צימוקים ושזיפים) מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- 3. מצמצמים את היין עד ל 1/4 מהכמות ומוסיפים את הסילאן, לאחר שמגיעים לסמיכות הרצויה מכבים את האש ומוסיפים את הבצל הירוק. מוסיפים מלח וסוכר לפי הטעם.
- 4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- 5. מחממים קצת שמן זית במחבת מכניסים את נתחי הפילה, מוסיפים מלח, פלפל וצורבים את הנתחים מכל הכיוונים.
- 6. מכניסים לתנור למשך 4-5 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים את הבשר בצד למשך 2 דקות.
- 7. מניחים את הפילה ובוזקים את הרוטב עם הפירות היבשים.