וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל בקר ואגסים

בארץ נהוג לחשוב מיד על ירקות שורש כשמכינים קדירה של בשר, אבל לפעמים כדאי גם לפתוח קצת את הראש: קבלו מתכון לקדירה מתקתקה ומספקת במיוחד של בקר ואגסים.

מתכון מאת: ערן ירוחם, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג בשר בקר לא שמן לצלי ( כתף, פילה מדומה, צ'אך או שריר)
  • בצל קצוץ אחד
  • 100 גר' שקדים שבורים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות גדושות של קמח
  • מיץ משני לימונים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 אגסים קשים של בראשית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוס ציר בקר ( או מרק בקר מאבקת מרק)

אופן ההכנה

  • 1. חותכים קוביות קטנות של הבשר, ומשרים עם מלח, פלפל שחור גרוס ומיץ מלימון אחד לשעה (מערבבים מדי רבע שעה).
  • 2. מסננים את הבשר ושומרים את נוזלי המשרה להמשך. מטגנים את קוביות הבשר והבצל בשמן הזית. מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב לציפוי והשחמת הבשר בקמח. מוסיפים את נוזלי ההשריה, וכוס ציר בקר (מרק בקר במידה ואין ציר), מכסים ומבשלים למשך כ-80 דקות.
  • 3. מוסיפים את השקדים ואת האגסים של בראשית, מכסים וממשיכים לבשל על גבי להבה בינונית עד לריכוך מלא של הבשר, שלוקח כ-20 דקות. לבסוף מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון מהלימון השני.
  • 4. מתקנים טעמים ומגישים.
  • קדרה מתקתקה שלי

  • תבשיל קדרת בשר ביין אדום ומח עצם

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • כריך קורנביף

  • פיתה שרופה עם בשר וביצה

  • תבשיל נתח צ'אך

  • תבשיל צוואר וירקות כתומים

  • סלט אטריות רענן

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • מרק קרופניק עם טעם משגע

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • קציצות קבב של מפגש התאומים

  • לחי בקר בסגנון תימני

  • קדירת בקר ים תיכונית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully