תבשיל קדרת בשר ביין אדום ומח עצם
מה בסך הכל צריכה קדירה טובה? בשר איכותי, בקבוק יין אדום טוב, ובעיקר - תבלינים, שיבלו בהמשך עם הבשר את הזמן. השף אלון גונן מ'אל בריו' מראה איך עושים את זה נכון.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג פילה בקר
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 ראשי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
- 3 עלי דפנה
- 1 כף טימין יבש
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף שום כתוש
- 1 בקבוק יין אדום יבש
- 1/2 כוס שמן זית
- 6 עצמות מח עצם בינונית
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב להניח את עצמות המח ולטגן אותם היטב מכל הצדדים כ-3 דקות. להוסיף את הבשר שחתוך לקוביות או לטבעות של 2 ס"מ ולטגן כ-4 דקות.
- 2. להוסיף את שאר המצרכים, להביא לרתיחה ולערבב היטב עם הבשר. לבשל כשעה על אש גבוהה, להנמיך את הלהבה להמשך בישול נוסף של חצי שעה.
- 3. להגיש עם טוסטים חמים ליד הקדרה.