צלי חגיגי בשני צעדים פשוטים
תבשיל בשר בקר עם יין אדום, סילאן, לימון פרסי ואיך אפשר בלי - מלא שום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 מנות
- 2 כפות שמן זית
- 800 גרם אווזית (נתח שלם או חתוך לקוביות 4*4)
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 4 גזרים קלופים וחתוכים גס
- 2 שום ירוק
- 12 שיני שום
- 4 יחידות לימון פרסי
- 1 בקבוק יין אדום
- 4 כפות סילאן
- 12 עלי מרווה
- 1 פלפל אדום חריף שלם
אופן ההכנה
- 1. מחממים בסיר את שמן הזית. כאשר הוא חם, מכניסים את הבשר, וצורבים אותו מכל הצדדים עד קבלת צבע שחום-חום.
- 2. מוסיפים את שאר המצרכים בסדר הבא: פלפל שחור, גזרים, שום ירוק, שיני שום, לימון פרסי, יין אדום, סילאן, מרווה ופלפל אדום. מכסים היטב, ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
- חשוב: אם הבשר מוכשר, אין צורך להוסיף מלח.