חזה בקר צלוי
ציון צפר הקצב של אטליז בשר2000 ,במתכון לחזה בקר טרי בצליה איטית בתנור מעל שפע של בצלים מקורמלים ושיני שום
חזה בקר נימוח בתנור מעל בצלים מקורמלים (צילום: אסף אמברם)
מחשבון המרות
- כמות: 4-6 מנות
- 1.5 ק"ג חזה בקר ישראלי טרי בלי עצם או 2.5 ק"ג עם עצם
- שמן זית
- 4 בצלים קלופים ופרוסים
- 1-2 ראשי שום מפורקים לשיניים וקלופים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1. מחממים תנור ל-160 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו).
- 2. בסיר בינוני מחממים 4-5 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצלים ומטגנים מעל להבה גבוהה אגב ערבוב כ- 15 דקות או עד הזהבה קלה.
- 3. מעבירים את הבצלים המטוגנים לתבנית צלייה עמוקה. מפזרים את שיני השום ומתבלים במעט מלח ומפלפל שחור ומערבבים.
- 4. מושחים את חזה הבקר בשמן זית מכל הכיוונים ומתבלים במלח. מניחים מעל מצע הבצלים והשום, אוטמים את התבנית בנייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום.
- 5. אופים 2.5 -3 שעות או עד שהבשר נימוח. מסירים בזהירות את הכיסוי.
- 6. בשלב זה ניתן להגיש את הבשר או לתת לו השחמה נוספת בתנור בחום של 190 מעלות, כ- 10 דקות או עד השחמה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה