אוסובוקו וארטישוק ירושלמי
תבשיל אוסובוקו וארטישוק ירושלמי
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- עבור 3-4 מנות
- 3 כפות שמן זית
- 500 גרם אוסובוקו חתוך לפרוסות בעובי 3-4 ס"מ
- 1 בצל גדול פרוס דק
- 3-4 גבעולי סלרי קצוצים גס (כולל העלים)
- 800 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס (ניתן להשתמש בקפוא)
- מיץ מ-2 לימונים
- 1 כף סוכר חום
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני וצורבים בו את נתחי האוסובוקו היטב משני הצדדים עד השחמה, בערך 4-5 דקות. מוצאים ומניחים בצד.
- 2. מכניסים לסיר בו צרבנו את הבשר את הבצל, הארטישוק הירושלמי, הסלרי והשום ומטגנים מעל להבה בינונית כ-5 דקות.
- 3. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומחזירים את הבשר ואת הנוזלים שניגרו ממנו.
- 4. שופכים מים כמעט עד כיסוי, מתבלים במלח, סוכר ופלפל ומביאים לרתיחה.
- 5. מעבירים את הסיר לאש קטנה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה כשלוש שעות או עד שהבשר נימוח.
- 6. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים רוטב סמיך, ממשיכם לבשל ללא מכסה עד שמרבית הנוזלים מתאדים ונשאר רוטב מצומצם וסמיך.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה