- 1. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני וצורבים בו את נתחי האוסובוקו היטב משני הצדדים עד השחמה, בערך 4-5 דקות. מוצאים ומניחים בצד.
-
- 2. מכניסים לסיר בו צרבנו את הבשר את הבצל, הארטישוק הירושלמי, הסלרי והשום ומטגנים מעל להבה בינונית כ-5 דקות.
-
- 3. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומחזירים את הבשר ואת הנוזלים שניגרו ממנו.
-
- 4. שופכים מים כמעט עד כיסוי, מתבלים במלח, סוכר ופלפל ומביאים לרתיחה.
-
- 5. מעבירים את הסיר לאש קטנה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה כשלוש שעות או עד שהבשר נימוח.
-
- 6. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים רוטב סמיך, ממשיכם לבשל ללא מכסה עד שמרבית הנוזלים מתאדים ונשאר רוטב מצומצם וסמיך.