וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות ברוטב חמוסטה חמצמץ

קציצות בקר וסולת נימוחות ואווריריות ברוטב חמצמץ עם מנגולד וכרישה.

מתכון מאת: מערכת וואלה!

קציצות בקר ועשבי תיבול ברוטב לימוני עם מנגולד כרישה וקישוא. אסף אמברם,
קציצות בקר ועשבי תיבול ברוטב לימוני עם מנגולד כרישה וקישוא/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • כמות: 4-5 מנות
  • לקציצות:
  • 500 גרם בשר עגל טחון טרי (מומלץ מנתח כמו צוואר)
  • 1 בצל גדול
  • 1 צרור קטן פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1 כף בהרט
  • 2­-3 כפות סולת
  • מלח
  • לרוטב:
  • 3­-4 כפות שמן זית
  • 1 כרישה, קצוצה דק
  • 2 קישואים, חצויים לאורך ופרוסים
  • 1 צרור מנגולד, שטוף היטב וחתוך לרצועות (החלק הלבן והירוק)
  • 1/2 כפית כורכום
  • מיץ מ-2 לימונים קטנים
  • 2­­-3 כפות סוכר חום
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. הקציצות: מגררים את הבצל על פומפיה ומערבבים עם מעט מלח כדי שיגיר נוזלים. סוחטים היטב.
  • 2. מערבבים בקערה את הבשר, הפטרוזיליה והבהרט. מוסיפים את הבצל הסחוט והסולת, מתבלים במלח ולשים היטב במשך 2 דקות.
  • 3. הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הכרישה ואת רוב המנגולד ומטגנים במשך 5­-6 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים מעט.
  • 4. מוסיפים לסיר את הכורכום, הסוכר, מיץ הלימון ו-3 כוסות מים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך - הרוטב צריך להיות חמוץ במידה. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.
  • 5. יוצרים מתערובת הבשר קציצות ומכניסים לתוך הסיר.
  • 6. מוסיפים את הקישוא ועלי המנגולד הנותרים ויוצקים מים עד גובה הקציצות. מבשלים על אש קטנה במשך 45­-50 דקות בכיסוי חלקי, עד שהקציצות נימוחות.
  • *אם רוצים, ניתן לטגן את הקציצות (במספר סבבים) בשמן חצי עמוק 2 דקות מכל צד עד הזהבה קלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully