פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות ברוטב חמוסטה חמצמץ

      קציצות בקר וסולת נימוחות ואווריריות ברוטב חמצמץ עם מנגולד וכרישה.

      10 מדרגים / 3.52 כוכבים

      קציצות בקר ועשבי תיבול ברוטב לימוני עם מנגולד כרישה וקישוא ( , אסף אמברם)
      קציצות בקר ועשבי תיבול ברוטב לימוני עם מנגולד כרישה וקישוא ( , אסף אמברם)

      מצרכים

      • כמות: 4-5 מנות
      • לקציצות:
      • 500 גרם בשר עגל טחון טרי (מומלץ מנתח כמו צוואר)
      • 1 בצל גדול
      • 1 צרור קטן פטרוזיליה קצוץ דק
      • 1 כף בהרט
      • 2­-3 כפות סולת
      • מלח
      • לרוטב:
      • 3­-4 כפות שמן זית
      • 1 כרישה, קצוצה דק
      • 2 קישואים, חצויים לאורך ופרוסים
      • 1 צרור מנגולד, שטוף היטב וחתוך לרצועות (החלק הלבן והירוק)
      • 1/2 כפית כורכום
      • מיץ מ-2 לימונים קטנים
      • 2­­-3 כפות סוכר חום
      • מלח

      אופן ההכנה

      • 1. הקציצות: מגררים את הבצל על פומפיה ומערבבים עם מעט מלח כדי שיגיר נוזלים. סוחטים היטב.
      • 2. מערבבים בקערה את הבשר, הפטרוזיליה והבהרט. מוסיפים את הבצל הסחוט והסולת, מתבלים במלח ולשים היטב במשך 2 דקות.
      • 3. הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הכרישה ואת רוב המנגולד ומטגנים במשך 5­-6 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים מעט.
      • 4. מוסיפים לסיר את הכורכום, הסוכר, מיץ הלימון ו-3 כוסות מים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך - הרוטב צריך להיות חמוץ במידה. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.
      • 5. יוצרים מתערובת הבשר קציצות ומכניסים לתוך הסיר.
      • 6. מוסיפים את הקישוא ועלי המנגולד הנותרים ויוצקים מים עד גובה הקציצות. מבשלים על אש קטנה במשך 45­-50 דקות בכיסוי חלקי, עד שהקציצות נימוחות.
      • *אם רוצים, ניתן לטגן את הקציצות (במספר סבבים) בשמן חצי עמוק 2 דקות מכל צד עד הזהבה קלה.

      עוד מתכוני קציצות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -