קציצות ברוטב חמוסטה חמצמץ
קציצות בקר וסולת נימוחות ואווריריות ברוטב חמצמץ עם מנגולד וכרישה.
קציצות בקר ועשבי תיבול ברוטב לימוני עם מנגולד כרישה וקישוא (צילום: אסף אמברם)
מחשבון המרות
- כמות: 4-5 מנות
- לקציצות:
- 500 גרם בשר עגל טחון טרי (מומלץ מנתח כמו צוואר)
- 1 בצל גדול
- 1 צרור קטן פטרוזיליה קצוץ דק
- 1 כף בהרט
- 2-3 כפות סולת
- מלח
- לרוטב:
- 3-4 כפות שמן זית
- 1 כרישה, קצוצה דק
- 2 קישואים, חצויים לאורך ופרוסים
- 1 צרור מנגולד, שטוף היטב וחתוך לרצועות (החלק הלבן והירוק)
- 1/2 כפית כורכום
- מיץ מ-2 לימונים קטנים
- 2-3 כפות סוכר חום
- מלח
- 1. הקציצות: מגררים את הבצל על פומפיה ומערבבים עם מעט מלח כדי שיגיר נוזלים. סוחטים היטב.
- 2. מערבבים בקערה את הבשר, הפטרוזיליה והבהרט. מוסיפים את הבצל הסחוט והסולת, מתבלים במלח ולשים היטב במשך 2 דקות.
- 3. הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הכרישה ואת רוב המנגולד ומטגנים במשך 5-6 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים מעט.
- 4. מוסיפים לסיר את הכורכום, הסוכר, מיץ הלימון ו-3 כוסות מים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך - הרוטב צריך להיות חמוץ במידה. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.
- 5. יוצרים מתערובת הבשר קציצות ומכניסים לתוך הסיר.
- 6. מוסיפים את הקישוא ועלי המנגולד הנותרים ויוצקים מים עד גובה הקציצות. מבשלים על אש קטנה במשך 45-50 דקות בכיסוי חלקי, עד שהקציצות נימוחות.
- *אם רוצים, ניתן לטגן את הקציצות (במספר סבבים) בשמן חצי עמוק 2 דקות מכל צד עד הזהבה קלה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה