- 1. הקציצות: מגררים את הבצל על פומפיה ומערבבים עם מעט מלח כדי שיגיר נוזלים. סוחטים היטב.
- 2. מערבבים בקערה את הבשר, הפטרוזיליה והבהרט. מוסיפים את הבצל הסחוט והסולת, מתבלים במלח ולשים היטב במשך 2 דקות.
- 3. הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הכרישה ואת רוב המנגולד ומטגנים במשך 5-6 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים מעט.
- 4. מוסיפים לסיר את הכורכום, הסוכר, מיץ הלימון ו-3 כוסות מים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך - הרוטב צריך להיות חמוץ במידה. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.
- 5. יוצרים מתערובת הבשר קציצות ומכניסים לתוך הסיר.
- 6. מוסיפים את הקישוא ועלי המנגולד הנותרים ויוצקים מים עד גובה הקציצות. מבשלים על אש קטנה במשך 45-50 דקות בכיסוי חלקי, עד שהקציצות נימוחות.
- *אם רוצים, ניתן לטגן את הקציצות (במספר סבבים) בשמן חצי עמוק 2 דקות מכל צד עד הזהבה קלה.