וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק קובה סלק

מרק הקובה סלק של נירו לוי שונה מהמרק הרגיל, ורואים זאת מיד: הוא אוהב להשתמש בעגבניות ופפריקה, ועל כן המרק לא מקבל את הצבע הסגול המסורתי, אלא צבע כתמתם מסקרן.

מתכון מאת: נירו לוי, מערכת וואלה!

מרק קובה סלק של נירו קורן. נמרוד סונדרס
מרק קובה סלק של נירו קורן

מצרכים למתכון

  • לבצק המעטפת:
  • 2 כוסות סולת
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמן
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • למילוי:
  • 500 גרם בשר טחון (צלעות, צוואר)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 5 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט בהרט
  • למרק:
  • 2 סלקים חתוכים לחצאי פרוסות דקות
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 2 עגבניות מגורדות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות
  • 1 לימון
  • 1 כף סוכר

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: מערבבים בקערה את הסולת עם המלח, השמן והמים עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בצד כ-10 דקות.
  • 2 בינתיים מכינים את המילוי: במחבת עם שמן זית מאדים את הבצל והשום עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, המלח, הפלפל והבהרט ומעבירים לקערה לצינון.
  • 3. ממלאים את בצק הסולת בבשר: מכינים קערה עם מים ומרטיבים כל פעם מעט את הידיים. לוקחים כמות קטנה מבצק הסולת, משטחים בצורה דקיקה על כף היד, ממלאים בחופן מהבשר (להיזהר ממילוי יתר) וסוגרים היטב לצורת כדור מעט שטוח ומניחים בצד (ניתן להקפיא את הקובות בשלב זה).
  • 4. הכנת המרק: מחממים סיר גדול עם שמן ומאדים את הבצל כ-4 דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום הכתוש, העגבניות המגורדות, בהרט, סלק, סלרי, רסק העגבניות והפפריקה המתוקה. מאדים כ-7 דקות על אש בינונית. מוסיפים מים (קצת פחות מ-3/4 סיר) ומביאים לרתיחה.
  • 5. לאחר שהנוזל רותח, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את מיץ הלימון הסחוט, הסוכר, המלח והפלפל וממשיכים לבשל.
  • 6. מוסיפים את הקובות שיצרנו, בהדרגה ובזהירות לתוך הסיר הרותח, ומבשלים כ-40 דקות על להבה בינונית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully