קציצות קבב של מפגש התאומים
אבי ביטון קופץ למפגש התאומים בפתח תקווה ומספר לנו כיצד התאהב בקציצות העגלגלות והעסיסיות במיוחד, שטעם בלאפה עם הטחינה, חריף, סלט עגבניות ועמבה שהוגשה לו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: בערך 20 קציצות
- לקציצות הקבב:
- 1 ק"ג בשר בקר טחון טרי
- 150 גרם שומן כבש
- 2 בצלים קטנים מגורדים על פומפייה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1/4 כוס שמן זית באיכות מעולה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
- קורט כמון
- להברשה:
- 2 כפות פפריקה
- 1 כף כמון
- שמן זית
- 1/2 בצל
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה בעזרת הידיים את כל מרכיבי הקציצות עד שנוצרת עיסה דביקה יחסית ומחוברת.
- 2. מכינים מתערובת הבשר כדורים בגדול בינוני ומשטחים אותם מעט.
- 3. מערבבים יחד את הפפריקה עם הכמון להברשה ומוסיפים שמן זית בנדיבות.
- 4. נועצים מזלג גריל ארוך בחצי הבצל, טובלים אותו בשמן הזית המתובל ומברישים את הקציצות.
- 5. מעלים את הקבבים על רשת הצליה על הצד המוברש ומברישים גם את הצד השני. הופכים רק כשהצד התחתון שחום.
- 6. מגישים עם סלט עגבניות עם פלפל חריף ירוק, בצל ופטרוזיליה מתובל בשמן זית, מלח ופלפל.