מתכונים חמים

מוסקה יוונית

מסעדת הצועניה מיפו משתפת אותנו במתכון מנצח למוסקה עם חצילים, תפוחי אדמה ורוטב בשמל, שכל המשפחה תתענג עליה

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מוסקה של הצוענייה

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתערובת הבשר:
  • 30 גרם חמאה
  • 1 קילו בשר טחון (מומלץ כתף)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • 1 בצל קצוץ מאד דק
  • 1-2 שיני שום כתוש
  • 2 כפיות קינמון
  • 2 כפיות אגוז מוסקט
  • צרור פטרוזיליה שטוף, קצוץ דק מאד מאד
  • 300 (2/3 1 כוסות) מ"ל יין אדום
  • 3 ביצים
  • לבאשמל:
  • 1 ליטר ועוד כוס חלב
  • 150 גרם חמאה
  • 60 גרם קמח
  • להרכבה:
  • 5 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 1/2 ס"מ
  • 1 חציל גדול (או 2 קטנים) פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • 1 כוס פרמזן מגוררת
  • מלח גס
  • 1 כוס פרמזן מגוררת
  • 1/2 כוס פירורי לחם
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מפזרים מלח גס מעל פרוסות החציל ונותנים להן להגיר נוזלים כחצי שעה.
  • 2. בינתיים מכינים את הבשר: ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים בשר, בצל ושום ביחד. מתבלים במלח ופלפל, קינמון ואגוז מוסקט. מוסיפים את הפטרוזיליה והיין אדום. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות. מסירים מהאש, מצננים ומסננים מנוזלים (מאוד חשוב להקפיד לסנן).
  • 2. אחרי שהתערובת התקררה מעט מוסיפים 3 ביצים ומערבבים. מניחים בצד.
  • 3. מנגבים את החצילים מהמלח ומטגנים. מטגנים גם את פרוסות תפוחי האדמה.
  • 4. מכינים את רוטב הבשמל: מחממים את החלב ובינתיים ממיסים בסיר חמאה, מוסיפים את הקמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב החם וממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב סמיך וחלק ללא גושים.
  • 5. הרכבה: מניחים בתבנית שכבה של פרוסות תפוחי אדמה ומפזרים מעליה 1/2 כוס פרמזן מגורר. מניחים שיכבה של פרוסות חצילים, מעליה את הבשר ועוד 1/2 כוס פרמזן מגורר.
  • מכסים ברוטב הבשמל ומפזרים מעל את פירורי הלחם. מכסים בנייר כסף ואופים כשעה בחום של 180 מעלות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully