מוסקה יוונית
מסעדת הצועניה מיפו משתפת אותנו במתכון מנצח למוסקה עם חצילים, תפוחי אדמה ורוטב בשמל, שכל המשפחה תתענג עליה
מוסקה של הצוענייה (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- לתערובת הבשר:
- 30 גרם חמאה
- 1 קילו בשר טחון (מומלץ כתף)
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- 1 בצל קצוץ מאד דק
- 1-2 שיני שום כתוש
- 2 כפיות קינמון
- 2 כפיות אגוז מוסקט
- צרור פטרוזיליה שטוף, קצוץ דק מאד מאד
- 300 (2/3 1 כוסות) מ"ל יין אדום
- 3 ביצים
- לבאשמל:
- 1 ליטר ועוד כוס חלב
- 150 גרם חמאה
- 60 גרם קמח
- להרכבה:
- 5 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 1/2 ס"מ
- 1 חציל גדול (או 2 קטנים) פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- 1 כוס פרמזן מגוררת
- מלח גס
- 1 כוס פרמזן מגוררת
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1. מפזרים מלח גס מעל פרוסות החציל ונותנים להן להגיר נוזלים כחצי שעה.
- 2. בינתיים מכינים את הבשר: ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים בשר, בצל ושום ביחד. מתבלים במלח ופלפל, קינמון ואגוז מוסקט. מוסיפים את הפטרוזיליה והיין אדום. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות. מסירים מהאש, מצננים ומסננים מנוזלים (מאוד חשוב להקפיד לסנן).
- 2. אחרי שהתערובת התקררה מעט מוסיפים 3 ביצים ומערבבים. מניחים בצד.
- 3. מנגבים את החצילים מהמלח ומטגנים. מטגנים גם את פרוסות תפוחי האדמה.
- 4. מכינים את רוטב הבשמל: מחממים את החלב ובינתיים ממיסים בסיר חמאה, מוסיפים את הקמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב החם וממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב סמיך וחלק ללא גושים.
- 5. הרכבה: מניחים בתבנית שכבה של פרוסות תפוחי אדמה ומפזרים מעליה 1/2 כוס פרמזן מגורר. מניחים שיכבה של פרוסות חצילים, מעליה את הבשר ועוד 1/2 כוס פרמזן מגורר.
- מכסים ברוטב הבשמל ומפזרים מעל את פירורי הלחם. מכסים בנייר כסף ואופים כשעה בחום של 180 מעלות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה