- 1. מפזרים מלח גס מעל פרוסות החציל ונותנים להן להגיר נוזלים כחצי שעה.
-
- 2. בינתיים מכינים את הבשר: ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים בשר, בצל ושום ביחד. מתבלים במלח ופלפל, קינמון ואגוז מוסקט. מוסיפים את הפטרוזיליה והיין אדום. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות. מסירים מהאש, מצננים ומסננים מנוזלים (מאוד חשוב להקפיד לסנן).
-
- 2. אחרי שהתערובת התקררה מעט מוסיפים 3 ביצים ומערבבים. מניחים בצד.
-
- 3. מנגבים את החצילים מהמלח ומטגנים. מטגנים גם את פרוסות תפוחי האדמה.
-
- 4. מכינים את רוטב הבשמל: מחממים את החלב ובינתיים ממיסים בסיר חמאה, מוסיפים את הקמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב החם וממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב סמיך וחלק ללא גושים.
-
- 5. הרכבה: מניחים בתבנית שכבה של פרוסות תפוחי אדמה ומפזרים מעליה 1/2 כוס פרמזן מגורר. מניחים שיכבה של פרוסות חצילים, מעליה את הבשר ועוד 1/2 כוס פרמזן מגורר.
- מכסים ברוטב הבשמל ומפזרים מעל את פירורי הלחם. מכסים בנייר כסף ואופים כשעה בחום של 180 מעלות.