- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בניר אפיה.
-
- 2. חותכים את החצילים לסנדביץ': פרוסה אחת לא עד הסוף ואת השניה עד הסוף, כך שמתקבלים צמדים מחוברים בחלקם. ממליחים מעט את החצילים ממתינים כ 10 דקות, מערבבים שום כתוש בשמן זית ומורחים כל זוג חצילים בעזרת מברשת בשמן . מורחים גם בין הזוגות.
-
- 3. מניחים את החצילים על תבנית, מפזרים מעליהם מעט סוכר (כמו שמפזרים מלח) ואופים כ-30 דקות . מוציאים ומקררים.
-
- 4. ממלאים ב'פה' של כל זוג את תערובת הגבינות. עד שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר ולהשתדל לא לזלול ככה.
-
- 5. מחממים מעט שמן במחבת, מפזרים סוכר ובלסמי ומטגנים את החצילים כ -2 דקות מכל צד. החצילים יקבלו צבע זהוב מאוד.
-
- 6.מכינים את הסלסה: מערבבים את הירקות ומתבלים בלימון שמן ומלח.
-
- 7. מניחים כף של סלסלה מעל כל סנדויץ' חציל ממולא גבינות, ומתענגים.