מקרוני אנד צ'יז עם חצילים קלויים
מנה שתעלה חיוך על פניכם בקלות ובלי מאמץ - מאפה פסטה בקרם גבינה וחצילים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 כף קמח
- 4 כוסות חלב חם
- 400 גרם פסטה פנה, מבושלת לפי הוראות היצרן
- 600 גרם גבינת צ'דר, מגוררת
- מלח, פלפל לבן
- מעט אגוז מוסקט, מגורר
- 2 חצילים קלויים וקלופים
אופן ההכנה
- 1. בסיר על להבה קטנה שמים את הקמח עם השמן ומערבבים היטב עד שהקמח נטמע בשמן ונוצרתמעין רביחה. מוסיפים את החלב החם ומערבבים היטב ובמהירות עד לקבלת תערובת סמיכה ללא גושים.
- 2. מוסיפים לרוטב את הפסטה המבושלת ומחצית מכמות גבינת הצ'דר. מתבלים במלח, פלפל ובאגוז המוסקט.
- 3.מוסיפים את החצילים הקלויים הקלופים ומערבבים היטב.
- 4. מעבירים את הפסטה לתבנית אפייה משומנת, מפזרים מעל את גבינת הצ'דר שנותרה ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שמתחיל להיווצר קרום זהוב על המנה.