- 1. משרים את הפורצ'יני המיובשות במים רותחים למשך 10 דקות. מסננים ושומרים את הנוזל.
-
- 2. מחממים במחבת שמן זית וחמאה ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הפטריות ומטגנים מספר דקות. מתבלים ומוסיפים למחבת את היין הלבן. מצמצמים מספר דקות ומוסיפים שמנת מתוקה ואת המים שבהם הושרו הפורצ'יני. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 5 דקות..
-
- 3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עוד 3 דקות, מסירים מהאש וטוחנים לקרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
-
- 4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
- 5. מרתיחים מים עם מלח וחולטים את הקישואים כ4 דקות.
-
- 6. משמנים תבנית אפיה בחמאה ומסדרים ערימה די שטוחה של מקרונים. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הגראטן ויוצקים על המקרונים . מפזרים למעלה פרמז'ן וקשקבל ואופים כ15 דקות, עד שמזהיב.
-
- 7. מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את הקישואים, מתבלים במלח וטימין. מקפיצים כ2 דקות.
-
- 8. להרכבת המנה: מניחים בתחתית הצלחת שכבה של קרם פורצ'יני, עליו את גראטן המקרוני ואת הקישואים בסוף.