- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
- 2. מכינים את הכרובית: חותכים את הכרובית לתפרחות גדולות. שומרים 3 תפרחות בצד ואת השאר חותכים לחתיכות בגודל ביס. את התפרחות שלא חתכתם מגררים בפומפייה או קוצצים דק לקבלת פירורים.
-
- 3. בישול הפסטה והכרובית: מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים מלח ופסטה. מערבבים היטב ומבשלים על להבה גבוהה כדקה פחות ממה שרשום בהוראות היצרן. 2 דקות לפני הוצאת הפסטה מהמים, מוסיפים את תפרחות הכרובית לסיר הפסטה, רק עד שהן מתרככות מעט. מסננים, שוטפים במעט מים קרים ומעבירים לקערה.
-
- 4. להכנת רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר בגודל בינוני מעל להבה גבוהה. מוסיפים פנימה את הקמח בבת אחת ומערבבים ביסודיות, עד שמתקבלת מעין משחה סמיכה. מוסיפים אגוז מוסקט ופלפל שחור ובוחשים.
-
- 5. מוסיפים פנימה 1/3 מהחלב, מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, בעזרת כף עץ או מטרפה.
-
- 6. מוסיפים את שאר החלב ושוב מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. חשוב לבחוש ללא הפסקה לקבלת רוטב חלק. מבשלים על להבה בינונית עד שמתקבל רוטב סמיך מספיק לצפות גב של כף. מכבים את הלהבה.
-
- 7. מוסיפים לרוטב את הגבינות. בוחשים עד שהגבינות נמסות לחלוטין, טועמים ואם צריך מוסיפים מלח.
-
- 8. מרכיבים: יוצקים את הרוטב לתוך קערת הפסטה והכרובית ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפייה לניקיון קל.
-
- 9. מערבבים את פירורי הכרובית בקערה קטנה עם 2 כפות שמן זית וזורים מעל תכולת התבנית.
-
- 10.אופים: מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך 20-30 דקות, עד שהפירורים זהובים והמאפה מבעבע. מוציאים ומגישים, עדיף עם סלט.
- טיפים:
-
- תרגישו חופשי להתנסות עם גבינות אחרות: מוצרלה וצ'דר למשל ישתלבו כאן מצוין.
-
- לגרסה ללא גלוטן: להכנת רוטב הבשמל משתמשים בקמח חומוס/קמח תפוחי אדמה, את הפסטה מחליפים לפסטה ללא גלוטן/כשרה לפסח.