- . מוסיפים למחית הבטטות את הגבינות, ומערבבים. שומרים בצד.
-
- 2. הכנת הבשמל: ממיסים בסיר על אש נמוכה את קוביות החמאה. מוסיפים את הקמח ובוחשים עם כף עץ עד אשר המסה מתגבשת והקמח מתבשל. מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי בחישה ממושכת בעזרת מטרפה על מנת שלא יווצרו גושים. מבשלים על אש קטנה עד לסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ופלפל לבן, ומוסיפים את הקשקבל.
-
- 3.הרכבת המנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מוסיפים לפירה הבטטות כ-כוס מרוטב הבשמל, ומערבבים. ממלאים את הקנלוני הלא מבושל בפירה. משמנים תבנית, ומסדרים את הקנלוני (בשכיבה). במידה ונשארת מלית (מחית בטטות), מערבבים אותה עם הבשמל. שופכים מעל את רוטב הבשמל ומעט מהגבינות (ששמרנו בצד). מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לתנור למשך שעה. כ-רבע שעה לפני סוף האפייה, מורידים את נייר הכסף על מנת להשחים את הקנלוני.
-
- טיפ: הוספת אגוז מוסקט לפירה תשדרג את המנה.